RSS

Amazon Launchpad kiest Engelse ‘Petit Pli’ als 'Startup of the Year'

Amazon Launchpad kiest Engelse ‘Petit Pli’ als 'Startup of the Year'

Nederlandse onderneming ‘Invi’ één van de 20 finalisten

14/09/2022 | Amsterdam

Amazon Launchpad, de one-stop-shop voor unieke, nieuwe producten van startups, heeft het Engelse Petit Pli, maker van kleding die met je kind meegroeit, verkozen tot 'Startup of the Year' 2022. Invi, een Nederlands tech-bedrijf dat zich inzet voor een wereld zonder seksueel geweld, was één van de 20 finalisten. Zij ontwikkelde de ‘Invi Bracelet’, 's werelds eerste en enige op geur gebaseerde geweldloze zelfverdedigingsmiddel. Na activering komt er een vieze geur vrij die een aanvaller afschrikt en mensen in de omgeving alarmeert.  Om alle Innovation-awards extra aandacht te geven, organiseert Amazon Launchpad van 12 tot 19 september een "Amazon Launchpad Innovation Week". De Amazon Launchpad shop met de winnaar en alle finalisten is te vinden onder amazon.nl/launchpad/innovationweek.

Petit Pli, dat gerecyclede waterflessen gebruikt om hun kledinglijn te maken die tot zeven maten kan groeien, heeft als winnaar een bedrag van €100.000 gekregen en een jaar lang kosteloze deelname aan Amazon Launchpad om de toekomstige groei van het bedrijf te ondersteunen. Voor de competitie, waarvoor deelnemers uit heel Europa zich gratis konden aanmelden, waren duizenden aanmeldingen ontvangen. Een panel van deskundige juryleden heeft uit de inzendingen 20 ondernemers met innovatieve producten geselecteerd. Deze 20 genomineerde ondernemers, waaronder het Nederlandse ‘Invi’, hebben door hun nominatie een prominente plek in Amazon Launchpad shop gekregen.

De winnende producten werden beoordeeld door een panel bestaande uit drie industrie-experts: Aditi Singh, hoofd van Consumer Startups, Amazon Web Services; Jamie Siminoff, CEO van Ring; en Andy Fishburn, algemeen directeur van Virgin Start-up. De inzendingen werden beoordeeld op hun esthetiek, design en originaliteit, maar ook op sociale, ecologische, economische en duurzaamheidsfactoren.

Xavier Flamand, Director EU Seller Services: "We zijn verheugd Petit Pli te mogen uitroepen tot Startup of the Year - hun antwoord op de negatieve impact van mode op het milieu is echt een uniek product. We zijn er trots op pioniers, die met slimme ideeën komen om de wereld een betere, mooiere plek te maken, te belonen. Het combineren van eenvoudige, natuurlijke materialen op verrassende manieren om iets nieuws en spannends te creëren is de kern van Amazon Launchpad.  Wij zijn een verzamelplaats voor innovatieve nieuwe producten van kleine bedrijven. Amazon Launchpad heeft meer dan 2.200 startups in Europa ondersteund. Deze onderscheidingen tonen zowel onze toewijding aan het ondersteunen van opkomende merken als hoe graag we onze klanten blij maken met nieuwe en innovatieve producten."

Over de Britse winaar Petit Pli
Petit Pli wil de levensduur en het gebruik van kleding verlengen. Het begon allemaal bij luchtvaartingenieur Ryan Mario Yasin, toen hij kleren kocht voor zijn neefje Viggo. Kort na de geboorte van Viggo gaf Ryan hem kleding cadeau, maar tegen de tijd dat het cadeau arriveerde was Viggo er al uitgeroeid. Geïnspireerd door zijn achtergrond, in satelliettechnologie, creëerde Ryan een kledingstuk dat met zijn neefje zou meegroeien, waardoor de water- en CO2-voetafdrukminder is dan bij normale kledingproductie. Hierdoor verminderd ook de noodzaak om steeds nieuwe kleren te kopen. Kort daarna, in 2017, werd Petit Pli geboren en ging het duurzame kinderkledingmerk van start.

Over Invi, de Nederlandse finalist
Invi is een Nederlands tech-bedrijf dat zich inzet voor een wereld zonder seksueel geweld. Dit doen ze door het creëren van vernieuwende producten, het verspreiden van kennis en het vergroten van bewustwording. Als sociale onderneming zet Invi zich in om hun innovaties toegankelijk te maken voor alle mensen over de hele wereld, inclusief de meest kwetsbaren. Ze werken ook samen met NGO's om vrouwen en kinderen te beschermen, bijvoorbeeld in Burundi en de Democratische Republiek Congo.

Over Amazon Launchpad
Amazon Launchpad werd in 2015 geïntroduceerd en is nu in veel Europese landen beschikbaar, zoals Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Nederland, maar ook in de VS, Canada, Mexico, India en Australië. Er zijn momenteel meer dan 30 categorieën, zoals meubels, elektronica, mode of beauty te vinden op amazon.nl/launchpad. De afgelopen jaren heeft Amazon Launchpad samengewerkt met meer dan 200 toonaangevende investeringsmaatschappijen, startup-accelerators en crowdfunding-platforms om startups te helpen bij het lanceren van hun producten.