Amazon Newsroom Feed - Persberichten http://amazon-pers.nl/ Hier vindt u de laatste persberichten over de producten, diensten en het nieuws van Amazon. nl Copyright 2021 Amazon.nl Fri, 16 Apr 2021 03:50:06 CEST Fri, 16 Apr 2021 03:50:06 CEST Magnolia CMS Amazon Newsroom Feed - Persberichten http://amazon-pers.nl/docroot/images/logos/logo_rss_nl.png http://amazon-pers.nl/ 144 20 Hier vindt u de laatste persberichten over de producten, diensten en het nieuws van Amazon. /Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-03-24-Amazon-Prime-Video-lanceert-De-Oost/ Amazon Prime Video lanceert eerste Nederlandse film De Oost in Nederland op 13 mei http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-03-24-Amazon-Prime-Video-lanceert-De-Oost/ De Oost, een langverwachte Nederlandse film gebaseerd op de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog, lanceert op 13 mei exclusief op de streamingdienst Prime Video, met een Nederlandse bioscooprelease op dezelfde dag, in afwachting van de heropening van de theaters. Geregisseerd door Jim Taihuttu (Wolf, Rabat), met in de hoofdrollen Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Wolf, Aladdin) en 'Shooting Star' Martijn Lakemeier (Oorlogswinter, Hollands Hoop). De Oost voegt zich bij een enorme selectie van films en tv-programma's, waaronder Amazon Originals The Grand Tour, The Marvelous Mrs. Maisel, Borat Subsequent Moviefilm, Coming 2 America en de aankomende release van Tom Clancy's Without Remorse, beschikbaar op Prime Video in Nederland, zonder extra kosten bij een €2,99-per-maand Prime-lidmaatschap. Amazon Prime Video heeft vandaag de release aangekondigd van de langverwachte Nederlandse film De Oost, die op Donderdag 13 mei gelanceerd wordt op de streamingdienst Prime Video. De film is beschikbaar voor Prime-leden in Nederland zonder extra kosten voor hun lidmaatschap, met een Nederlandse bioscooprelease op dezelfde datum in geselecteerde theaters. De Oost, geregisseerd door Jim Taihuttu (Wolf, Rabat) en in de hoofdrollen Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Wolf, Aladdin) en 'Shooting Star' Martijn Lakemeier (Oorlogswinter, Hollands Hoop), gaat over een onverteld verhaal uit de Nederlandse geschiedenis: de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog.

Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Jim Taihuttu, regisseur van De Oost: "Tijdens mijn onderzoek naar de geschiedenis van mijn voorouders van de Molukse eilanden, stuitte ik op een hele oorlog waar ik op school nooit iets over had gehoord en waar in Nederland ook geen films over bestonden. Naarmate ik er meer over begon te lezen en meer ooggetuigen sprak, werd de wens om als filmmaker iets met dit onderwerp te doen steeds sterker. Dit resulteerde in het verhaal van De Oost.

Ik ben blij dat Amazon Prime Video niet alleen heeft geholpen om De Oost te voltooien, maar ook heeft geholpen door een bijdrage te leveren in deze onzekere tijden voor de bioscopen. Ik kijk erg uit naar de ontwikkelingen van de combinatie van auteursfilms en streamingdiensten in de komende jaren."

"We zijn blij dat we deze langverwachte Nederlandse film, De Oost, naar Prime Video-klanten in Nederland kunnen brengen. Deze belangrijke en onderscheidende titel wordt toegevoegd aan onze selectie van populaire films en tv-programma's die beschikbaar zijn op de dienst, allemaal inbegrepen bij een Prime-lidmaatschap," aldus Chris Bird, Head of Content Europe, Amazon Prime Video. "We zijn er op gericht waarde toe te voegen aan het Prime-lidmaatschap voor klanten in Nederland, door nieuwe Nederlandse titels, evenals bekroonde Amazon Original en exclusieve tv-series, en de nieuwste film releases, allemaal beschikbaar te maken op Prime Video."

De film is geproduceerd door New Amsterdam Film Company, in coproductie met Wrong Men, Salto Films en NTR, tot stand gekomen in het kader van TELESCOOP, met steun van Nederlands FilmFonds, Nederlandse Film Production Incentive, CoBo Fonds, NPO, Ministerie van OCW, Wallimage, Taxshelter van de Federale Overheid België, BNP Paribas Fortis Film Finance, EAST West Foundation, Provincie Limburg, Creative Europe Media Program, Abraham Tuschinski Fonds, Kaninga Pictures, Ideosource Entertainment en Base Entertainment. De film zal in Nederland exclusief beschikbaar zijn op Prime Video, met een Nederlandse bioscooprelease op dezelfde dag, beheerd door Benelux-distributeur The Searchers, in afwachting van de heropening van de theaters.

De Oost wordt toegevoegd aan Prime Video's selectie van populaire films en tv-programma's die in Nederland beschikbaar zijn, waaronder fan-favoriete Amazon Original tv-series en films, zoals The Grand Tour, The Boys en Borat Subsequent Moviefilm, de nieuwste film releases zoals Greenland, Palm Springs, Rocketman, en 1917, en Nederlandse titels, waaronder TRECX en Nick & Simon in LA. Beschikbaar om te streamen of te downloaden en altijd en overal te bekijken met de Prime Video-app op tv's, mobiele apparaten, spelconsoles of online, zonder extra kosten voor een Prime-lidmaatschap van €2,99 per maand.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Amazon-/2021-03-17-Amazon.nl-introduceert-Amazon-Warehouse/ Amazon.nl introduceert Amazon Warehouse http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Amazon-/2021-03-17-Amazon.nl-introduceert-Amazon-Warehouse/ Op Amazon Warehouse kunnen klanten geretourneerde, geopende en gebruikte producten vinden tegen sterk verminderde prijzen Amazon kondigde vandaag de lancering aan van een nieuwe service op Amazon.nl: Amazon Warehouse. Amazon Warehouse biedt stevige kortingen aan op geretourneerde producten en producten met een geopende verpakking die nog in goede staat zijn en dus opnieuw verkocht kunnen worden. Alle producten die worden aangeboden op Amazon Warehouse ondergaan een kwaliteitscontrole. Met “Als nieuw”, “Erg goed”, “Goed” en “Acceptabel” wordt de algemene conditie van de producten duidelijk omschreven en deze bepaalt ook de hoogte van de korting.

Klanten vinden op Amazon Warehouse 16 productcategorieën, waaronder Boeken, Computer & Accessoires, Wonen & Keuken, Elektronica en Foto’s, Speelgoed en Videogames. Amazon Warehouse is volledig geïntegreerd binnen Amazon.nl en focust op geretourneerde, licht beschadigde en gebruikte producten of producten met geopende verpakkingen die nog in goede staat zijn, maar volgens Amazons standaarden niet als nieuw kunnen worden aangeboden. Door het proces van retourneren en herverkoop te stroomlijnen, geeft Amazon Warehouse producten en materialen een tweede leven. Al deze items genieten ook de gratis verzending met Amazon Prime en worden gedekt door Amazons A tot Z garantie.

Meer informatie over Amazon Warehouse: Amazon.nl/warehouse

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Blog/2021-03-04-Amazon-Launchpad-Innovation-Awards/ Amazon Launchpad Innovation Awards ondersteunen en promoten de volgende generatie startups http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Blog/2021-03-04-Amazon-Launchpad-Innovation-Awards/ Amazon lanceert zijn eerste Europese competitie voor de meest innovatieve producten ontwikkeld door de slimste uitvinders. De ‘Startup of the Year’ wordt gekozen door Amazon klanten en wint €100.000. Amazon kondigt vandaag de Amazon Launchpad Innovation Awards aan: een open competitie die opkomende, innovatieve Europese startups ondersteunt en waarbij de winnaar de ‘Startup of the Year’ prijs van €100.000 ontvangt.

Alle Europese startups die fysieke producten verkopen aan consumenten kunnen deelnemen. Inschrijven kan tot 28 maart. Een jury zal de vijf meest innovatieve startups kiezen uit een lijst van 15 finalisten. Deze vijf startups winnen elk een bedrag van €10.000, een jaar gratis toegang tot Amazon Launchpad, en marketingondersteuning. De ‘Startup of the Year’ wint daarbovenop een extra geldprijs van €90.000.

“Innoveren maakt deel uit van onze cultuur. Wij blijven vernieuwen voor onze klanten, maar wij zijn net zo goed de bestemming voor nieuwe producten van kleine bedrijven,” aldus Xavier Flamand, Director EU Seller Services. “Sinds de lancering ondersteunde Amazon Launchpad meer dan 2000 Europese startups. Deze competitie toont onze toewijding aan het ondersteunen van opkomende merken en illustreert dat we onze klanten graag nieuwe en innovatieve producten aanbieden.”

Startups die willen deelnemen aan de competitie moeten eigenaar zijn van het merk, geregistreerd zijn in de Europese Unie (inclusief het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland), minder dan 50 werknemers tellen, minder dan 10 jaar bestaan en minder dan 10 miljoen euro jaarlijkse omzet hebben. De jury beoordeelt de producten op esthetiek, design, uniekheid en onderscheidendheid, maar ook op sociale, ecologische en economisch duurzame aspecten. De jury bestaat uit vijf experten: Andy Fishburn, Managing Director Virgin Start-up; Greg Williams, hoofdredacteur van Wired (VK); Jamie Siminoff, CEO van Ring; Aditi Singh, General Manager van Amazon Launchpad Europe en Ryan Frank, Head of Marketplace van Amazon Spanje.

Meer over de Amazon Launchpad Innovation Awards: www.amazon.nl/launchpad/innovationawards

 

Amazon Launchpad

Amazon Launchpad werd in 2015 geïntroduceerd en is nu beschikbaar in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland. Buiten Europa ook in de VS, Canada, Mexico, India en Australië. Amazon Launchpad ondersteunde al de lancering van meer dan 2000 startups in Europa en momenteel zijn er zo’n 4000 Launchpad producten beschikbaar op Amazon.nl in meer dan 30 categorieën, waaronder meubels, elektronica, fashion en beauty. Amazon werkte al die jaren met meer dan 200 vooraanstaande durfkapitaalbedrijven, start-up acceleratoren en crowdfunding platformen om startups te helpen hun producten te lanceren.

Meer over het Amazon Launchpad programma: https://services.amazon.nl/diensten/launchpad.html

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Amazon-/2020-02-17-Twintig-nieuwe-bedrijven-bij-The-Climate-Pledge/ Twintig nieuwe bedrijven, welke actief zijn in de landbouw, duurzame energie, hospitality, financiële diensten, creatieve diensten, technologie en de bouwsector, sluiten zich aan bij The Climate Pledge http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Amazon-/2020-02-17-Twintig-nieuwe-bedrijven-bij-The-Climate-Pledge/ Al meer dan 53 bedrijven over de hele wereld, welke samen bijna de gehele economische sector vertegenwoordigen, hebben toegezegd tegen 2040 klimaatneutraal te zijn, wat de globale impact van The Climate Pledge illustreert. Vandaag kondigden Amazon en Global Optimism aan dat 20 nieuwe bedrijven zich aansluiten bij The Climate Pledge: ACCIONA, Colis Privé, Cranswick plc, Daabon, FREE NOW, Generation Investment Management, Green Britain Group, Hotelbeds, IBM, Iceland Foods, Interface, Johnson Controls, MiiR, Orsted, Prosegur Cash, Prosegur Compañia de Seguridad, Slalom, S4Capital, UPM en Vanderlande.

Met deze nieuwe ondertekende partijen hebben nu 53 bedrijven, verdeeld over 18 industrieën en 12 landen zich ertoe verbonden toe te werken naar klimaatneutraalheid in hun wereldwijde bedrijfsvoering, wat in zijn totaliteit het potentieel heeft de corporate koolstofuitstoot beduidend te verminderen. Elke organisatie bevindt zich in een andere fase op weg naar een nuluitstoot, maar alle 53 partijen zijn toegewijd aan de ambitieuze doelstellingen van The Climate Pledge om het Klimaatverdrag van Parijs 10 jaar eerder dan voorzien te behalen.

De partijen van The Climate Pledge verbinden zich ertoe om:

  • De uitstoot van broeikasgassen regelmatig te meten en rapporteren.
  • Decarbonisatiestrategieën te implementeren in lijn met het Klimaatverdrag van Parijs d.m.v. echte veranderingen in het bedrijfsbeleid en innovatie, zoals een verhoging van de efficiëntie, het inzetten van hernieuwbare energie, de beperking van grondstoffen en andere maatregelen die de uitstoot van CO2 elimineren.
  • De resterende uitstoot te neutraliseren door bijkomende, kwantificeerbare, reële, permanente en sociaal lonende compensaties om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn, daar waar het Klimaatverdrag van Parijs 2050 vooropstelt.

De 20 nieuwe bedrijven vertegenwoordigen diverse economische sectoren, van energieleveranciers tot landbouwbedrijven en financiële dienstverleners. Elke onderneming implementeert wetenschappelijk onderbouwde hervormingen met een grote impact om de waardeketen te decarboniseren; zoals het innoveren in circulaire economie, het verwezenlijken van duurzame energie-oplossingen en het mobiliseren van de leveranciers om tegen 2040  klimaatneutraal te zijn.

“Nu de VS een belangrijke stap zetten in de strijd tegen de klimaatverandering door zich opnieuw aan te sluiten bij het Klimaatverdrag van Parijs, ben ik verheugd 20 nieuwe bedrijven te mogen verwelkomen in The Climate Pledge die zelfs nog sneller willen gaan,” aldus oprichter en CEO van Amazon Jeff Bezos. “Amazon was mede-oprichter van The Climate Pledge in 2019 om bedrijven aan te moedigen de doelstellingen van het Klimaatverdrag van Parijs 10 jaar eerder te bereiken en we zien een enorme inzet bij de reeds 53 ondernemingen uit 18 verschillende industrieën verdeeld over 12 landen die ons hebben aangesloten. Samen kunnen we onze collectieve schaal gebruiken om de economie te decarboniseren en onze planeet te vrijwaren voor de volgende generaties.”

Amazon en Global Optimism verwelkomen ook het Nederlandse Vanderlande en danken het bedrijf voor de toewijding.

Vanderlande

Als bedrijf gespecialiseerd in goederenafhandeling en logistiek maakte Vanderlande van duurzaamheid een kernwaarde binnen de activiteiten. Met zijn maatoplossingen wil de onderneming bijdragen aan de klimaatobjectieven van zijn klanten. Vanderlande is dan ook sterk gefocust op energie-efficiëntie van al onze activiteiten. Het bedrijf heeft bij de belangrijkste klanten software geïmplementeerd om energie te monitoren en combineert energie-efficiënte technologie met procesingenieurs die op steeds meer locaties vast worden ingezet om het energieverbruik te verbeteren.

"Wij willen een aandeel bijdragen aan de wereldwijde inspanningen om de klimaatcrisis aan te pakken door de CO2-uitstoot van al onze activiteiten terug te dringen,” aldus Remo Brunschwiler, CEO van Vanderlande. “We doen dit door efficiënter om te gaan met de energie binnen onze eigen activiteiten en door bij te dragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van onze klanten. Het is fijn deel uit te maken van The Climate Pledge en de ambitie na te streven klimaatneutraal te zijn tegen 2040.”

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Blog/2021-02-08-Amazon-Climate-Pledge/ Amazon kondigt haar grootste afzonderlijke hernieuwbare energieproject tot nu toe aan http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Blog/2021-02-08-Amazon-Climate-Pledge/ Op 10 december 2020 werd Amazon 's werelds grootste zakelijke koper van hernieuwbare energie, en we blijven snel bewegen om onze activiteiten van 100% hernieuwbare energie te voorzien. Toen we de Climate Pledge lanceerden, stelde Amazon zich ten doel om tegen 2030 100% hernieuwbare energie te bereiken. We denken nu dat we op weg zijn om dit doel tegen 2025 te bereiken. Onze nieuwste investering in hernieuwbare energie, het Amazon-Shell HKN Offshore Wind Project, is tot nu toe het grootste single-site hernieuwbare energieproject van Amazon.

Het offshore windpark wordt beheerd door het Crosswind Consortium, een joint venture tussen energiebedrijven Shell en Eneco. Het staat gepland voor 2024 en zal een totale capaciteit hebben van 759 megawatt (MW) die het elektriciteitsnet van Nederland van stroom zal voorzien zonder overheidssubsidies. Amazon koopt meer dan 50 procent van die capaciteit, in totaal 380 MW, voor onze activiteiten in Europa. Onze investering maakt de ontwikkeling van dit grootschalige, innovatieve windproject verder mogelijk.

Onze samenwerking combineert de schaal van Amazon met de innovatie van het Crosswind Consortium. In dit project heeft het consortium een ​​aantal unieke innovaties voor het windpark voorgesteld, waaronder technologiedemonstraties die in de toekomst op volledige schaal kunnen worden geïmplementeerd. Deze omvatten een drijvend zonnepark, batterijopslag voor de korte termijn, optimaal afgestemde turbines en ‘groene waterstof’ gemaakt door elektrolyse als een verdere uitbreiding van de opslagtechniek. Bovendien biedt dit project de mogelijkheid om de combinatie van deze maatregelen te demonstreren om een ​​continue stroomvoorziening te garanderen, ongeacht de windomstandigheden.

Over de klimaatbelofte van Amazon

In 2019 hebben Amazon en Global Optimism samen The Climate Pledge opgericht, een toezegging om 10 jaar eerder de Overeenkomst van Parijs te bereiken en tegen 2040 netto nul koolstof te produceren.

Aanzienlijke investeringen in hernieuwbare energie zijn een cruciale stap om de koolstofvoetafdruk van Amazon wereldwijd te verkleinen. Met 187 zonne- en windprojecten wereldwijd is Amazon 's werelds grootste zakelijke koper van hernieuwbare energie. Deze projecten hebben een capaciteit van meer dan 6,9 GW en leveren jaarlijks meer dan 20 miljoen MWh aan energie. Ze omvatten 62 wind- en zonne-energieprojecten op utiliteitsschaal en 125 zonnedaken op fulfilmentcentra en sorteercentra over de hele wereld.

In heel Europa omvatten deze investeringen 20 zonnedaken bovenop Amazon- fulfilmentcentra en 16 wind- en zonne-energieprojecten op utiliteitsschaal in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Zweden. Dit is het tweede offshore windproject van Amazon.

Andere investeringen in schone energie omvatten het nieuwe Tallaght District Heating Scheme (stadsverwarmingsprogramma) in de buurt van Dublin, Ierland, dat warmte,die wordt gerecycled uit het onlangs voltooide AWS-datacenter, zal leveren aan de publieke sector, woningen en commerciële klanten.

In het VK onthulde Amazon vorig jaar ook de grootste zonnepaneelinstallatie op een Europese Amazon-locatie. Het gebouw staat gelijk aan 28 voetbalvelden en is uitgerust met meer dan 11.500 zonnepanelen die voldoende elektriciteit opwekken om 700 woningen een jaar lang van stroom te voorzien.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-01-29-The-map-of-the-Tiny-Perfect-Things/ The Map of the Tiny Perfect Things http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-01-29-The-map-of-the-Tiny-Perfect-Things/ Gebaseerd op de korte film van Levv Grosman, verteld The Map Of Tiny Perfect Things het verhaal van de snelle tiener Mark, die naar volle tevredenheid iedere dag in dezelfde tijdcirkel leeft. Zijn leven staat op zijn kop als hij een meisje ontmoet dat ook vastzit in dezelfde tijd-lus. Mark en Margaret vormen een magnetisch partnerschap en gaan op zoek naar alle kleine dingen die dat op een dag perfect maken. Wat volgt is een liefdesverhaal met een fantastische draai, als de twee worstelen om uit te vinden hoe aan hun nooit eindigende dag kunnen ontsnappen. 
In de film zien we onder andere Kathryn NewtonKyle AllenJermaine HarrisAnna MikamiJosh Hamilton en Cleo Fraser terug.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Amazon-/2021-01-26-Amazon-opent-delivery-station/ Amazon opent een nieuw delivery station in Rozenburg-Schiphol en zorgt daarmee voor een snelle en betrouwbare aflevering die klanten van Amazon waarderen en vertrouwen. http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Amazon-/2021-01-26-Amazon-opent-delivery-station/ Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van klanten en tevens om capaciteit en flexibiliteit toe te voegen aan het aflevernetwerk, zal Amazon in Nederland een eigen delivery station openen en gaan werken met kleine en middelgrote zelfstandige lokale koeriersbedrijven naast de bestaande transportpartners. Pakketten worden vanaf bestaande Europese magazijnen en sorteercentra van Amazon, in bijvoorbeeld Frankrijk en Duitsland, naar het delivery station verzonden en daar in bestelauto’s geladen om dan te worden bezorgd bij klanten in Amsterdam en omgeving.

Komende zomer zal Amazon zo'n 200 directe arbeidsplaatsen creëren bij het delivery station van 8500 m². Daarnaast zullen zo'n 450 bezorgers die voor onafhankelijke koeriersbedrijven werken pakjes ophalen bij het delivery station om ze dezelfde dag nog af te leveren aan klanten van Amazon.

"Vanaf het moment dat Amazon Nederlandse klanten bedient, heeft het bedrijf een uitstekende relatie opgebouwd met de Nederlandse vervoerders en zal ook in de toekomst nauw met hen blijven samenwerken. Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag van klanten en om extra capaciteit en flexibiliteit toe te voegen aan het aflevernetwerk, zet Amazon nu ook een eigen delivery station op in Rozenburg-Schiphol", aldus Robert Viegers, Vicepresident Amazon Logistics Duitsland, Oostenrijk en Nederland.

Amazon blijft investeren in haar transportinfrastructuur en in andere innovatieve manieren om de capaciteit van haar afleverketen uit te breiden zodat klanten kunnen profiteren van een nog snellere en milieuvriendelijkere bezorging. Het bedrijf vernieuwt bovendien haar oplossingen voor de last mile delivery om de ervaring van klanten, werknemers en het milieu te verbeteren. Klanten profiteren van aflevering op een veilige locatie, van Map Tracking zodat ze kunnen zien hoeveel haltes de bezorger aandoet voordat hun bestelling wordt geleverd en van Photo on Delivery dat toont dat hun pakket veilig is afgeleverd, en waar het is afgeleverd. Technologische ontwikkelingen zoals intelligente routeplanning en elektrische bestelauto’s ondersteunen zowel de koeriers die pakketten op zo efficiënt mogelijke wijze bij de klanten te bezorgen, als de medewerkers in het bezorgstation en reduceren tegelijkertijd CO2 uitstoot.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-01-25-Invincible/ Invincible gemaakt door Robert Kirkman gaat op 26 maart in première op Prime Video http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-01-25-Invincible/ Invincible is de nieuwe animatieserie voor volwassenen en is geproduceerd door Robert Kirkman van The Walking Dead. De eerste drie afleveringen van het eerste seizoen gaan vrijdag 26 maart in première, exclusief in meer dan 240 landen en gebieden wereldwijd op Prime Video in première gaan.
Daarna zal iedere vrijdag een nieuwe aflevering uitkomen, met als hoogtepunt een seizoensfinale vol actie die te zien zal zijn op Vrijdag 30 april.

Invincible heeft onder andere Sandra Oh (Killing Eve), Seth Rogen (This is the End), Gillian Jacobs (Community), Andrew Rannells (Black Monday, Girls), Zazie Beetz (Deadpool 2), Mark Hamill (Star Wars: The Last Jedi), Walton Goggins (Justified), Jason Mantzoukas (Brooklyn Nine-Nine), Mae Whitman (Good Girls), Chris Diamantopoulos (Silicon Valley), Melise (The Flash), Kevin Michael Richardson (The Simpsons), Grey Griffin (Avengers Assemble), Max Burkholder (Imaginary Order) gecast voor de show.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Amazon-/2021-01-22-Amazon.nl-in-het-Engels/ Amazon.nl nu ook beschikbaar in het Engels http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Amazon-/2021-01-22-Amazon.nl-in-het-Engels/ Vanaf vandaag kunnen klanten op Amazon.nl ook in het Engels shoppen. Klanten kunnen Engels als keuzetaal aanvinken en op die manier in het Engels zoeken, browsen en aankopen doen op Amazon.nl. Productinformatie van miljoenen items in meer dan 30 categorieën waaronder; Elektronica, Sport, Speelgoed, Baby, Wonen en klussen - is nu ook beschikbaar in het Engels. Met deze nieuwe klantenervaring voor consumenten met een voorkeur voor een engelstalige shopomgeving beantwoordt Amazon.nl de wens van vele klanten die regelmatig op de site shoppen.

Roeland Donker, Country Manager Amazon Benelux: ”Nederland telt honderdduizenden  internationale kenniswerkers, van wie velen op Amazon.nl aankopen doen. Wij willen hen een even goede klantenervaring bieden als onze Nederlandstalige consumenten op Amazon.nl. Met een Engelstalige versie kunnen wij hen nog beter bedienen dan voorheen.

Naast de productinformatie kunnen, consumenten op Amazon.nl, met een voorkeur voor een Engelstalige omgeving vanaf nu ook klantenrecensies in het Engels lezen. De recensies kunnen worden gefilterd op taal, zodat bijvoorbeeld Engelse reviews bovenaan komen te staan. Daarnaast kunnen Nederlandstalige recensies met een klik vertaald worden in het Engels.

Tenslotte wordt ook de klantenservice uitgebreid, zodat klanten van Amazon.nl vanaf nu ook in het Engels kunnen worden geholpen via telefoon, e-mail of chat.

Ook zijn de aangeboden diensten voor Prime-leden (de videostreamingdienst Prime Video, de foto-opslagdienst Amazon Photos en het game-platform Prime Gaming) beschikbaar in verschillende talen, waaronder ook Engels.

 


Amazon.nl now available in English

As of today Amazon.nl offers customers an English language shopping experience in addition to the Dutch language. Customers can chose an English language option for the site and then search, browse and make purchases on Amazon.nl in English. Product information from millions of items in more than 30 categories, including: Home, Home Improvement, Electronics, Sports, Toys or Baby – will be available. With this new customer experience for non-Dutch-speakers, Amazon.nl is addressing the needs of the many customers who are frequently shopping on the site.

Roeland Donker, Country Manager Amazon Benelux said: “The Netherlands is home to hundreds of thousands of international knowledge workers – many of them are shopping on Amazon.nl. We want to offer these customers an equally good customer experience as our Dutch-speaking compatriots on Amazon.nl. With an English version, we can serve them even better than before."

In addition to the product information, English speaking customers on Amazon.nl can now also read customer reviews in English. The reviews can be filtered by language, so that, for example, English reviews are displayed at the top and the Dutch reviews can be translated into English with one click. Finally, the customer service has also been expanded, so that customers can now also be assisted in English via phone, email or on chat through the Amazon.nl website.

Amazon's services for Prime members (the video streaming service Prime Video, the photo storage service Amazon Photos and the gaming platform Prime Gaming) also offer customers a choice of languages, including English.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-01-14-One-Night-in-Miami/ On Night in Miami te zien op Prime Video http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-01-14-One-Night-in-Miami/ Op een prachtige avond in 1964, kwamen vier iconen uit de sport, muziek en activisme bij elkaar om één van de grootste veranderingen in de boksgeschiedenis te vieren. Toen underdog Cassius Clay, later Muhammad Ali genoemd, (Eli Goree), zwaargewicht kampioen Sonny Liston versloeg in de Miami Convention Hall, herdacht Clay het evenement met drie van zijn vrienden: Malcolm X (Kingsley Ben-Adir), Sam Cooke (Leslie Odom Jr.) en Jim Brown (Aldis Hodge). Gebaseerd op het bekroonde toneelstuk met dezelfde naam, en geregisseerd door Regina King, is One Night In Miami een fictief verhaal geïnspireerd op de historische nacht die deze vier indrukwekkende figuren samen doorbrachten. Hierin wordt ingegaan op de strijd die deze mannen hebben gevoerd en op de vitale rol die zij elk hebben gespeeld in de burgerrechtenbeweging en de culturele omwenteling van de jaren zestig. Hun gesprekken over rassenonrechtvaardigheid, religie en persoonlijke verantwoordelijkheid klinken na 40 jaar nog steeds door.

Cast: Kingsley Ben-Adir, Eli Goree, Aldis Hodge, Leslie Odom Jr., Joaquina Kalukango, Nicolette Robinson with Beau Bridges & Lance Reddick

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-01-13-Bliss/ Bliss zal wereldwijd lanceren op Prime Video op 5 februari 2021 http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-01-13-Bliss/ Bliss is een meeslepende liefdesgeschiedenis waarbij Greg (Owen Wilson) nadat hij onlangs is gescheiden en ontslagen, de mysterieuze Isabel (Salma Hayek) ontmoet. Isabel is een vrouw die op straat leeft en ervan overtuigd is dat de vervuilde, mislukte wereld om hen heen niets anders is dan een computersimulatie. In eerste instantie twijfelt Greg hieraan maar hij ontdekt uiteindelijk dat er misschien wel enige waarheid schuilt in de wilde samenzweringstheorie van Isabel.

Geschreven en geregisseerd:door Mike Cahill
Geproduceerd: door James D. Stern 
In de hoofdrol: Owen Wilson, Salma Hayek, Nesta Cooper

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-01-07-Soulmates/ Verwacht op Prime Video - Soulmates http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-01-07-Soulmates/ Soulmates speelt zich ongeveer 15 jaar in de toekomst af. Het bedrijf Soul Connex heeft een test ontwikkeld die met 100 procent nauwkeurigheid de persoon kan bepalen waar je het meest van zou houden. Mensen die de test doen, hebben de keuze om hun zielsverwant te leren kennen of zij krijgen het antwoord ‘Je zielsverwant heeft nog niet getest’. De serie onderzoekt, in zes aantal afzonderlijke afleveringen, of liefde het lot is of een keuze.

Serie co-creator Will Bridges, "Je zielsverwant is de persoon die je het meest liefhebt, meer dan wie dan ook. Een soulmate is niet iemand die je zal helen. Het is de persoon voor wie je onmiskenbaar de sterkste liefde zal voelen. Betekent dat echt geluk, of is het de beste persoon voor jou?” 

In alle zes afleveringen van Soulmates is een andere cast  en een geheel nieuw verhaal over het ontdekken (of niet ontdekken) van de resultaten van deze nieuwe test en de impact van de resultaten op relaties. 
De cast bestaat ondermeer uit Sarah Snook (Succession), Kingsley Ben-Adir (The OA, High Fidelity), David Costabile (Billions), Sonya Cassidy (Lodge 49, Humans), Charlie Heaton (Stranger Things), Malin Akerman (Billions, Dollface), Bill Skarsgård (Clark, Castle Rock), Betsy Brandt (Breaking Bad, Life in Pieces), JJ Field (Turn), Darren Boyd (Killing Eve), Dolly Wells (Can You Ever Forgive Me?), Karima McAdams (Deep State), Laia Costa (Victoria), Shamier Anderson (Goliath), Georgina Campbell (Black Mirror), Henry Goodman (The New Pope), Sofia Oxenham (Poldark), Nathan Stewart-Jarrett (Candyman), Sandra Teles (Black Mirror: Bandersnatch), Letty Thomas (Emma) and Adam El Hagar (Tyrant).

Will Bridges en Brett Goldstein produceren samen met Jolyon Symonds via Fearless Minds, een bedrijf van de Banijay Group (Thorne-serie voor Sky One, Complicit). Bridges en Goldstein creëerden eerder de korte film For Life, die als basis dient voor deze nieuwe, originele serie.   

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-01-05-Coming-2-America-/ Amazon Studios verwerft Coming 2 America van Paramount Pictures http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-01-05-Coming-2-America-/ Het langverwachte vervolg van de klassiek komedie serie met in de hoofdrol Eddie Murphy zal op 5 maart 2021 wereldwijd worden gelanceerd op Amazon Prime Video. Amazon Studios heeft wereldwijd de rechten voor Coming 2 America verkregen van Paramount Pictures. Dit langverwachte vervolg op de iconische komedie Coming to America zal  op 5 maart 2021 wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden worden gelanceerd op Prime Video.

Prins Akeem (Eddie Murphy), nu de koning van Zamunda, keert terug met zijn vertrouweling Semmi (Arsenio Hall) voor een gloednieuw hilarisch avontuur. Dit avontuur neemt hen mee over de hele wereld, van het luxueuze land Zamunda naar Queens in New York - waar het allemaal begon! Een aantal favoriete sterren uit Coming to America keren terug, waaronder King Jaffe Joffer (James Earl Jones), Queen Lisa (Shari Headley), Cleo McDowell (John Amos), Maurice (Louie Anderson) en de bontgekleurde kappers crew. Bij dit gezelschap horen Wesley Snipes, Leslie Jones, Tracy Morgan, Jermaine Fowler, Bella Murphy, Rotimi, KiKi Layne, Nomzamo Mbatha en Teyana Taylor. Met al deze sterren wordt  Coming 2 America de komediefilm van het jaar waar iedereen naar uitkijkt.

Coming to America was een cultureel fenomeen en is één meest geliefde en gevierde komedies aller tijden," aldus Jennifer Salke, hoofd van de Amazon Studios. "Dankzij Eddie Murphy's komische genie samen met de briljante filmmakers, schrijvers en fantastische cast, zijn wij verheugd om dit nieuwe avontuur aan te gaan. We weten dat publiek over de hele wereld weer verliefd zal worden op deze hilarische, vrolijke film die zeker een tijdloze favoriet zal worden".

"Wat is er beter dan een terugkeer naar Zamunda? We zijn blij dat Amazon Studios Eddie Murphy en Coming 2 America aan een wereldwijd publiek presenteert. Iedereen kan dan weer lachen en genieten de personages die ze al 30 jaar omarmen maar ook de van de nieuwe personages kan iedereen nog jaren genieten," aldus producent Kevin Misher.

Coming 2 America wordt geregisseerd door Craig Brewer, van Paramount Pictures in samenwerking met New Republic Pictures. De film wordt geproduceerd door Eddie Murphy Productions en Misher Films. Het scenario is geschreven door Kenya Barris, Barry W. Blaustein en David Sheffield, met het scenario is van Barry W. Blaustein, David Sheffield en Justin Kanew, gebaseerd op karakters die bedacht zijn door Eddie Murphy. De producenten zijn Kevin Misher en Eddie Murphy, uitvoerend producenten zijn Brian Oliver, Bradley Fischer, Valerii An, Kenya Barris, Charisse Hewitt-Webster, Michele Imperato Stabile en Andy Berman.

Coming to America werd in 1988 in de theaters gelanceerd waarna het een wereldwijde sensatie werd met een opbrengst van meer dan 288 miljoen dollar. De komedie werd vertaald in meer dan 25 talen, bekend in andere landen als Un Prince à New York in France, Der Prinz aus Zamunda in Germany, Un Príncipe en Nueva York door heel Latin America, Il Principe Cerca Moglie in Italy en nog veel meer. Naast het financiële succes was de film ook een cultureel kunstwerk. Naast het financiële succes liet de film een culturele tijdgeest zien die niet alleen tijdloos was, maar ook een trots gevierde Amerikaanse komedie, waardoor de film een go-to classic is geworden voor vele generaties. De onvergetelijke karakters en het herkenbare verhaal heeft ervoor gezorgt dat fans de film door de jaren heen zijn blijven kijken

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-01-04-Star-Trek--Lower-Decks/ Star Trek: Lower Decks komt naar Amazon Prime Video in meerdere gebieden wereldwijd http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2021/Prime-Video/2021-01-04-Star-Trek--Lower-Decks/ Amazon Prime Video kondigde vandaag aan dat de nieuwe animatieserie Star Trek: Lower Decks in op Amazon Prime Video zal worden vertoond in meerdere regio's en gebieden wereldwijd waaronder Australië, Nieuw-Zeeland, Europa, Japan en India. Alle tien afleveringen van het eerste seizoen gaan op vrijdag 22 januari 2021 in première op Prime Video. 

Star Trek: Lower Decks is ontwikkeld door Emmy Award-winnaar Mike McMahan (Rick and Morty, Solar Opposites) en richt zich op de ondersteunende bemanning van één van de minst belangrijke schepen van de Starfleet, de U.S.S Cerritos, en speelt zich af in het jaar 2380.

Stuurmannen Mariner, Boimler, Rutherford en Tendi moeten hun taken en hun sociale leven gewoon voortzetten, terwijl het schip regelmatig wordt opgeschrikt door een hoeveelheid sci-fi verschijnselen. De Starfleet-bemanning die in de "Lower Decks" van de U.S.S Cerritos woont, bestaat ondermeer uit "Ensign Beckett Mariner," ingesproken door Tawny Newsome, "Ensign Brad Boimler," ingesproken door Jack Quaid, "Ensign Tendi," ingesproken door Noël Wells en "Ensign Rutherford," ingesproken door Eugene Cordero. De Starfleet-figuren die de bemanning op de brug van het schip vormen, zijn onder andere "Captain Carol Freeman", ingesproken door Dawnn Lewis, "Commander Jack Ransom", ingesproken door Jerry O'Connell, "Lieutenant Shaxs", ingesproken door Fred Tatasciore en "Doctor T'Ana", ingesproken door Gillian Vigman. De serie bevat speciale gastoptredens van Star Trek: The Next Generation en Star Trek: Picard acteurs Jonathan Frakes en Marina Sirtis en John de Lancie van Star Trek: The Next Generation als Q.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2020/2020-12-16-The-Grand-Tour--A-Massive-Hunt/ The Grand Tour: A Massive Hunt http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2020/2020-12-16-The-Grand-Tour--A-Massive-Hunt/ Na hun avonturen op het water van de Mekong is het trio weer terug op vier wielen voor hun nieuwste avontuur op de exotische eilanden Reunion en Madagascar. Samen met drie sportauto’s zijn Richard, James en Jeremy in voor een rustige roadtrip en leuke avonturen. Wanneer ze aankomen in Reunion racen ze op 's werelds duurste stuk asfalt, een bizarre ringweg die is aangelegd in de zee. Maar een fascinerende uitdaging van de heer Wilman brengt hen over de oceaan naar Madagaskar. Eenmaal hier moeten ze de moeilijkste weg ter wereld trotseren in een aantal van de meest extreem gemodelleerde auto's ooit. Ze moeten hier een van hun zwaarste missies tot nu toe voltooien en het hele avontuur eindigt in een explosieve climax.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2020/2020-12-16-Donation-Het-Vergeten-Kind/ Amazon.nl doneert kerstcadeaus aan Het Vergeten Kind en verrast kwetsbare kinderen met de "Heppie Box" http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2020/2020-12-16-Donation-Het-Vergeten-Kind/ Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor de duizenden kinderen in Nederland die opgroeien in een moeilijke thuissituatie of zelfs niet meer thuis kunnen wonen. Tijdens deze kerstperiode werken Het Vergeten Kind en Amazon.nl samen om bijna 200 kinderen en gezinnen blij te maken met een leuke verrassing. Vandaag heeft Roeland Donker de Heppie Boxen geschonken aan Jeroen van Woudenberg, Senior Relations van het Vergeten Kind. 

Omdat voor sommige kinderen de zeer geliefde vakantie naar het Hotel Heppie werd geannuleerd vanwege de aanhoudende impact van het Covid-19 virus, hebben Amazon.nl en Het Vergeten Kind het idee bedacht om iets aan de kinderen te geven dat een glimlach op hun gezicht zal toveren. 

"Het team van Het Vergeten Kind kwam met veel creatieve ideeën voor de zogenaamde 'Heppiebox', een cadeaupakket met spellen en spulletjes voor vrolijke kinderactiviteiten voor kinderen van verschillende leeftijden en hun families", aldus Roeland Donker Country Manager van Amazon in Nederland. "We helpen Het Vergeten Kind graag om deze activiteit in de weken voor Kerstmis te steunen door middel van productdonaties. Ik wil graag alle vrijwilligers van de stichting hartelijk bedanken. Zij zullen ervoor zorgen dat de Heppieboxen in heel Nederland bij de kinderen thuis worden afgeleverd en dat alle cadeaus in de juiste handen komen". 

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2020/2020-12-15-Nick-Simon/ Nieuwe Amazon Original ‘NICK & SIMON IN L.A.’ vanaf vandaag exclusief op Prime Video  http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2020/2020-12-15-Nick-Simon/ Eerste Nederlandse muzikanten met documentaire op Prime Video. Vanaf vandaag is de nieuwe Amazon Original documentaire Nick & Simon in L.A. exclusief te zien op Prime Video. De film volgt het bekende duo na hun inspirerende reis in ‘Homeward Bound’ tijdens de opnames van hun nieuwe album ‘NSG’ in L.A., Nick en Simons meest ambitieuze project tot nu toe.  Nick Schilder: “Het album NSG is een droomproject. Achteraf zijn wij zo blij dat we in L.A. met deze wereldberoemde muzikanten hebben meegemaakt is vastgelegd. En via Prime Video kunnen we dat nu met iedereen delen!”

Over Nick & Simon in L.A. 
Nick & Simon nemen je mee naar Los Angeles, waar ze hun nieuwste succesalbum NSG hebben opgenomen. Het is hun meest ambitieuze project tot nu, NSG, een volledig album geïnspireerd door hun muzikale helden Simon & Garfunkel. Ontdek de verhalen achter de verschillende nummers en hoe de bijzondere sound in samenwerking met grote muzikanten tot stand is gekomen. Het resultaat is niet alleen een uniek album, voor Nick & Simon is het een droom die werkelijkheid is geworden. 

De documentaire is geproduceerd door Hanneke van Buren, met camera & regie door Tim Toorman, beiden van Fast Forward Amsterdam. Millstreet Films is verantwoordelijk voor de sales en distributie. 

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2020/2020-12-09-The-Wilds/ The Wilds Slumber Party Première http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2020/2020-12-09-The-Wilds/ De eerste YA-serie van Amazon Prime Video geeft een "pajama première" ter ere van de nieuwe serie in de nacht van donderdag 10, op vrijdag 11 december om 02.00 uur gaat! De tien-episode lange Amazon Original serie is exclusief te zien op Amazon Prime Video vanaf vrijdag 11 december 2020. 

The Wilds volgt een groep tienermeiden met verschillende achtergronden. De meisjes stranden op een verlaten eiland na een vliegtuigcrash en moeten vechten om te overleven. De schipbreukelingen leren steeds meer over elkaar, de geheimen die ze bewaren en de trauma's die ze allemaal hebben doorstaan. Er is echter één twist aan dit spannende drama... deze meisjes zijn niet toevallig op dit eiland terecht gekomen. 

In de serie speelt naast de bekende Rachel Griffiths, een mix van bekende en nieuwe gezichten zoals Sophia Ali, ,Shannon BerryJenna Clause, Reign Edwards, Mia Healey,  Helena Howard, Erana James, Sarah PidgeonDavid Sullivan en Troy WinbushThe Wilds is mede geproduceerd door Amazon Studios en ABC Signature, onderdeel van Disney Television Studios. Sarah Streicher (Daredevil) heeft de serie gemaakt en dient ook als uitvoerend producent samen met Amy B. Harris (Sex and the City and The Carrie Diaries), Jamie Tarses (Happy Endings) en Dylan Clark (The Batman and Bird Box).

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2020/2020-12-09-Nederlandse-comedyserie-TRECX/ Amazon Prime Video lanceert de Nederlandse comedyserie TRECX, van de co-maker van Jiskefet  http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2020/2020-12-09-Nederlandse-comedyserie-TRECX/ TRECX is een nieuwe, moderne, satirische comedy sketch-serie die begin 2021 exclusief wordt gelanceerd in Nederland op Prime Video. Met in de hoofdrol één van de co-makers van Jiskefet, Michiel Romeyn, geregisseerd en geproduceerd door Gouden Kalf winnaar Max Porcelijn en hoofdrollen voor Jim Deddes, Arjan Ederveen, Olivia Lonsdale, Herman Koch en vele anderen. TRECX voegt zich bij een enorme selectie films en series, waaronder een best of- selectie van de klassieke comedy serie Jiskefet, die momenteel beschikbaar is op Prime Video in Nederland, zonder extra kosten bij een Prime lidmaatschap van €2.99 per maand. Amazon Prime Video kondigde vandaag de nieuwe Nederlandse comedyserie TRECX aan, die begin 2021 exclusief zonder extra kosten beschikbaar zal zijn voor klanten met een Prime lidmaatschap voor €2.99 per maand. Het zesdelige comedy sketchprogramma markeert de terugkeer van de Nederlandse acteur en komiek Michiel Romeyn (Jiskefet, Love Is All) als hoofdrolspeler en co-maker, na zijn rol in de iconische serie Jiskefet. TRECX wordt geregisseerd door Gouden Kalf-winnaar en scenarist Max Porcelijn (Plan C, The Glorious Works of G.F. Zwaen), die alle afleveringen van deze serie voor zijn rekening neemt. TRECX zal begin volgend jaar exclusief beschikbaar zijn op Prime Video in Nederland, België en Luxemburg.
 
TRECX is een absurdistische satirische comedyserie met een frisse, moderne blik. Het geheel is een mengeling van kleinere groepsscènes en spannende, filmische sketches – soms gebracht als terugkerende miniseries met sitcom-elementen. Met een gerenommeerde cast, waaronder Michiel Romeyn, Jim Deddes, Arjan Ederveen, Olivia Lonsdale, Herman Koch, Bo Maerten, Ruben van der Meer, Yannick Jozefzoon, Anniek Pheifer, Peter van de Witte, Hannah van Lunteren, Huub Smit, René van ‘t Hof, Valentijn Benard, Ria Valk, Gillis Biesheuvel, Glenn Durfort, Chiron Holwijn, Dim Balsem, René Groothof, Wendell Jaspers, Ton Kas, Nadja Hüpscher, Sigrid ten Napel en Sanne Samina Hanssen.
 
“TRECX is een wonderlijke comedyserie tussen nu voor nu en vroeger, kortom iets wat voor ons blijft.” aldus Michiel Romeyn. “Mede dankzij het vertrouwen en de creatieve vrijbrief van Amazon Prime Video hebben we alsnog een meesterlijke serie kunnen maken dit jaar, het was een feest om te mogen werken met de vele talenten en de geweldige crew.”
 
“Het is geweldig dat we Nederlandse klanten van Prime Video zo’n gloednieuwe en exclusieve Nederlandse comedyserie als TRECX kunnen aanbieden, bovenop onze enorme selectie populaire films en televisieshows, die zonder extra kosten beschikbaar zijn bij een Prime lidmaatschap voor slechts €2.99 per maand,” aldus Chris Bird, Head of Content Europe, Amazon Prime Video. “Wij blijven waarde toevoegen aan het Prime lidmaatschap van onze Nederlandse Amazon Prime leden en brengen onze klanten nieuwe Nederlandse titels, prijswinnende Amazon Original series en exclusieve televisieseries en de nieuwste film releases, allemaal beschikbaar op Prime Video.” 
 
TRECX is geproduceerd door het Nederlandse productiehuis NewBe in samenwerking met Michiel Romeyn, een van de co-makers van Jiskefet. De serie zal begin 2021 exclusief beschikbaar zijn op Prime Video in Nederland, België en Luxemburg.
 
TRECX is de nieuwste titel binnen Prime Video’s enorme aanbod aan populaire films en televisieshows die beschikbaar zijn in Nederland, waaronder bij fans geliefde Amazon Original televisieseries, zoals The Grand Tour, The Boys en Borat Subsequent Moviefilm, de nieuwste filmreleases zoals Greenland, Nederlandse titels waaronder Jiskefet en Bon Bini Holland 2, klassieke TV box sets zoals The Office en The Big Bang Theory en populaire film franchises zoals Harry Potter en The Dark Knight.Beschikbaar als stream of download en overal en altijd te bekijken met de Prime Video app op televisie, mobiele apparaten, game consoles of online, zonder extra kosten voor klanten met een Prime lidmaatschap. TRECX wordt gelanceerd nadat Amazon in Nederland een nieuwe shopervaring lanceerde op Amazon.nl en een Prime plan voor slechts €2.99 per maand.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2020/2020-12-07-Prime-Video-Videoparty/ Prime Video klanten kunnen vanaf vandaag genieten van Prime Video Videoparty http://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2020/2020-12-07-Prime-Video-Videoparty/ Prime Video klanten in Nederland kunnen nu genieten van Prime Video Videoparty, een sociale kijkervaring die beschikbaar is voor Prime leden zonder extra lidmaatschapskosten. Prime Video klanten kunnen een Videoparty hosten of zelf deelnemen aan een Videoparty. De host beheert de Videoparty en bepaald daarom ook wat er gebeurt. Er is ook een chatfunctie om te communiceren met deelnemers. Videoparty is geschikt voor maximaal 100 deelnemers per sessie, iedere deelnemer moet een Prime lidmaatschap hebben

Klanten kunnen kiezen uit duizenden titels die beschikbaar zijn in de SVOD-catalogus van Prime Video, waaronder Amazon Originals zoals Borat Subsequent Moviefilm, The Boys, Tom Clancy's Jack Ryan, Chemical Hearts, Upload, Troop Zero, My Spy en Emmy Award winnaars Fleabag en The Marvelous Mrs. Maisel.

Dit zijn de stappen een Videoparty te organiseren:

  • Stap 1: Zoek een film of serie - Klik op het Videoparty icoontje op je scherm voor films. Voor series vind je het in de lijst met afleveringen.
  • Stap 2: Voer je naam in - Kies de naam die je wilt gebruiken tijdens het chatten. Creëer je Videoparty.
  • Stap 3: Nodig je vrienden uit - Deel je Videoparty-link met maximaal 100 mensen. Je vrienden kunnen meedoen door op hun link te klikken.
  • Stap 4: Begin met kijken en chatten - Als iedereen klaar is om te beginnen, start je de Videoparty. De host kan afspelen, pauzeren en delen van de film of serie skippen.
]]>