Amazon Newsroom Feed - Persberichten https://amazon-pers.nl/ Hier vindt u de laatste persberichten over de producten, diensten en het nieuws van Amazon. nl Copyright 2024 Amazon.nl Mon, 04 Mar 2024 12:05:10 CET Mon, 04 Mar 2024 12:05:10 CET Magnolia CMS Amazon Newsroom Feed - Persberichten https://amazon-pers.nl/docroot/images/logos/logo_rss_nl.png https://amazon-pers.nl/ 144 20 Hier vindt u de laatste persberichten over de producten, diensten en het nieuws van Amazon. /Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2024/2024.02.28-Amazon-publiceert-het-eerste-Transparantierapport/ Amazon publiceert het eerste Transparantierapport voor de EU-store, waarin onze toewijding aan het aanbieden van een betrouwbare winkelervaring wordt beschreven https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2024/2024.02.28-Amazon-publiceert-het-eerste-Transparantierapport/ Amazon zet zich in om onze klanten, verkooppartners, merken en adverteerders te beschermen tegen elke vorm van fraude of misbruik door voortdurend te investeren in mensen en technologie. Bijna drie decennia geleden heeft Amazon zich tot doel gesteld om het meest klantgerichte bedrijf ter wereld te worden, waar mensen de grootst mogelijke selectie van veilige en authentieke goederen kunnen vinden en ontdekken. Als onderdeel van die missie zijn we geobsedeerd door het winnen en behouden van vertrouwen en zorgen we ervoor dat we een betrouwbare winkelervaring bieden. We zijn van mening dat het vertrouwen van klanten moeilijk te winnen en gemakkelijk te verliezen is, en we investeren veel in mensen en technologie om klanten, verkooppartners, merken en adverteerders te beschermen tegen elke vorm van fraude of misbruik.

We zijn trots op het werk dat we hebben verricht om te voorkomen dat productvermeldingen en content die illegaal zijn of inbreuk maken op onze algemene voorwaarden in onze Store terechtkomen. Dit vereist aanzienlijke middelen en innovatie, evenals samenwerkingsverbanden die we hebben opgebouwd met rechthebbenden, overheidsinstanties, wetshandhavingsinstanties, IP-organisaties en vele anderen. We stellen best practices vast die kunnen worden toegepast in de detailhandel en over de hele wereld; in onze proactieve controles, onze innovatieve tools en voor de manier waarop de particuliere en publieke sector kunnen samenwerken om consumenten, kleine bedrijven en verkooppartners te voorzien van een betrouwbare winkelervaring. Hoewel we van mening zijn dat we veel vooruitgang hebben geboekt, blijven we investeren om onze winkel- en verkoperservaring te verbeteren. We zijn ook van mening dat de industrie nog een lange weg te gaan heeft. Amazon blijft zich inzetten om te investeren, te innoveren en een goede partner te zijn.

We zullen elke zes maanden updates over onze voortdurende inspanningen publiceren via dit rapport, waaronder de gebieden waarover rapportage vereist is op grond van de Digital Services Act.

Download Transparantierapport voor de EU-store van Amazon aan de rechterzijde van deze pagina.

Download hier de gegevens van het Transparantierapport voor de EU-store 

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2023/2023-09-18-Shop-de-beste-vroege-feestdagen-aanbiedingen-van-Amazon-/ Shop de beste vroege feestdagen aanbiedingen van Amazon - exclusief voor Prime-leden - tijdens de Prime Big Deal Days op 10 en 11 oktober https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2023/2023-09-18-Shop-de-beste-vroege-feestdagen-aanbiedingen-van-Amazon-/ Bespaar flink voor de feestdagen met grote kortingen op merken zoals LEGO, Fitbit, Bosch, Robijn en Tefal. Amazon zal dit jaar de laagste prijzen tot nu toe aanbieden voor geselecteerde producten van Garmin, Bose, Samsung, Western Digital, Philips, Tado, Thrustmaster en SanDisk Dit is het moment om flink te besparen. Prime-leden kunnen dit jaar vroeg beginnen met hun inkopen voor de feestdagen tijdens Amazon Prime Big Deal Days, die beginnen op 10 oktober om middernacht en lopen door tot en met 11 oktober. Het 48-uursevenement biedt Prime-leden deals van merken zoals LEGO, Philips, Fitbit, Bosch en Tefal. Tijdens het evenement worden er regelmatig nieuwe aanbiedingen toegevoegd. Klanten die nog geen Prime-lid zijn, kunnen lid worden van Prime of een gratis proefperiode starten op amazon.nl/primebigdealdays en zo mee profiteren voor hun inkopen voor de feestdagen.

"We geven onze Prime-leden een extra moment om nu al te besparen voor de drukke feestdagen met aanbiedingen voor een aantal van de meest gewilde cadeaus," aldus Roeland Donker, Country Manager van Amazon Nederland. "Naast het profiteren van de Amazon Prime-voordelen, kunnen Prime-leden deals shoppen in categorieën zoals kleding, wonen en speelgoed. Hierin zijn tijdens Prime Big Deal Days, enkele van onze meest populaire items opgenomen."

Maak je klaar voor de Grote Dag

Met de onderstaande tips kun je je het beste voorbereiden op de Prime Big Deal Days en zoveel mogelijk korting verkrijgen:

 • Ontdek alle bezorgopties: Met een Prime-lidmaatschap kun je vertrouwen op Amazon om het leven gemakkelijker te maken met snelle, gratis bezorging van miljoenen items. Kies altijd de bezorgoptie die het beste bij je past tijdens Prime Big Deal Days.
 • Stel gepersonaliseerde dealmeldingen in: Abonneer je om dealmeldingen te ontvangen met betrekking tot recente Amazon-zoekopdrachten en recent bekeken items. Zodra de Prime Big Deal Days beginnen, ontvang je pushmeldingen over beschikbare deals waarop je geabonneerd bent.

Wereldwijd toegang tot Prime Big Deal Days

Prime Big Deal Days gaat van start in 19 landen over de hele wereld op 10 oktober in Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Singapore, Spanje, Zweden, de VS en het VK. Prime-leden in Japan kunnen later in de maand deelnemen aan het Prime Big Deal Days-evenement.

Elke dag wordt beter met Prime

Prime biedt het beste in winkelervaring, prijsbesparing en entertainment aan meer dan 200 miljoen betalende leden wereldwijd. Prime-leden in Nederland profiteren van onbeperkte toegang tot award-winnende films en tv-series met Prime Video, van gratis games en in-game content met Prime Gaming en nog veel meer. De basis van de Prime-lidmaatschap is onbeperkte snelle en gratis bezorging. Het lidmaatschap van Amazon Prime kost € 2,99 per maand en klanten kunnen zich ook aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen op www.amazon.nl/prime.

Shop met vertrouwen

Klanten kunnen met een gerust hart winkelen, wetende dat Amazon achter de producten staat die in onze winkels worden verkocht. In het onwaarschijnlijke geval dat klanten problemen ondervinden met de tijdige levering of de staat van hun aankoop, of ze nu bij Amazon of bij een van onze twee miljoen onafhankelijke verkopers zijn gekocht, zal Amazon dit rechtzetten met een terugbetaling of vervanging. Amazon zet zich in voor een betrouwbare winkelervaring en steunt de producten die worden aangeboden tijdens Prime Big Deal Days, evenals de honderden miljoenen producten die elke dag in onze winkels worden aangeboden. Meer informatie vind je hier.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2023/21-06-2023--Spectaculaire-Prime-Day-op-11-en-12-juli/ Maak je klaar voor een spectaculaire Prime Day op 11 en 12 juli https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2023/21-06-2023--Spectaculaire-Prime-Day-op-11-en-12-juli/ Prime Day is terug met grote besparingen op een selectie van items van merken zoals Philips, Samsung, Lego, Bosch, De'Longhi, Douwe Egberts, Robijn of Andrelon Het aftellen is begonnen voor Amazon’s Prime Day. Vanaf 11 juli 00:00:00 uur tot en met 12 juli kunnen Prime-leden de beste deals scoren op duizenden geselecteerde producten met grote kortingen op topproducten van nationale en internationale merken. Ook dit jaar zullen er weer diverse deals te vinden zijn van Nederlandse verkooppartners van Amazon, waarvan de meeste kleine en middelgrote bedrijven zijn. Wat je ook wilt kopen, Prime helpt klanten het maximale uit Amazon te halen.

"Ook dit jaar verrassen we onze Prime-leden wederom met geweldige deals en exclusieve kortingen tijdens Prime Day ", zegt Roeland Donker, Country Manager Amazon Nederland. "Daarnaast kunnen klanten zich verheugen op een bijzondere aftrap van het evenement, waarbij Prime-leden speciale Prime-momenten kunnen winnen en een aantal geheime deals kunnen scoren, houd voor deze unieke kansen onze website en socials in de gaten."

Shoppen en besparen

Prime-leden kunnen nu al shoppen, iedereen heeft nu al toegang tot deals voor veel must-have producten van merken zoals Philips, Samsung, Lego, Bosch, De'Longhi, Douwe Egberts, Robijn, Andrélon

● Profiteer van grote kortingen op Amazon-apparaten: Prime-leden kunnen besparen op geselecteerde Amazon-apparaten, waaronder de Echo, Kindle en Fire TV Stick.

● Bekijk gepersonaliseerde aanbiedingen: Op de Amazon-homepage kunnen Prime-leden door speciaal samengestelde assortimenten van Prime Day-deals bladeren, waaronder "Deals gerelateerd aan jouw interesses", "Deals van merken die je leuk vindt" en "Deals voor jou met een waardering van 4+ sterren."

Bereid je voor op Prime Day

Voor toegang tot de meest gewilde deals zijn er verschillende manieren waarop consumenten zich kunnen voorbereiden op Prime Day.

● Word lid van Prime: Klanten kunnen voor €2,99 lid worden van Prime of een gratis proefperiode van 30 dagen starten op amazon.nl/primeday .

● Stel Deal Alerts in voor persoonlijke aanbevelingen: Prime-leden kunnen zich aanmelden om dealmeldingen te ontvangen over producten die gerelateerd zijn aan hun recente Amazon-zoekopdrachten en onlangs bekeken items.

Ga voor al het laatste nieuws over Prime Day naar amazon.nl/primeday .

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2023/14.06.2023-Amazon.nl-verwelkomt-Rivièra-Maison/ Amazon.nl verwelkomt Rivièra Maison met meer dan 900 producten https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2023/14.06.2023-Amazon.nl-verwelkomt-Rivièra-Maison/ Amazon kondigt vandaag vol trots de lancering van Rivièra Maison aan. Na ruim een jaar succesvol actief te zijn geweest op Amazon.de, is de volledige collectie van Rivièra Maison nu ook verkrijgbaar op Amazon.nl met de opening van een eigen brandstore waar klanten kunnen genieten van een unieke shopervaring. "Het neerzetten van onze collectie op Amazon.nl is een mooie stap in onze uitbreiding. Met onze eigen brandstore op Amazon.nl brengen we de warmte en exclusiviteit van Rivièra Maison over, wat aansluit bij de kernwaarden van ons merk", aldus Henk Teunissen, oprichter van Rivièra Maison.

“Ik ben trots om Rivièra Maison op amazon.nl te verwelkomen. Naast een gigantisch internationaal assortiment, bieden we inmiddels ook een mooie selectie van lokale merken aan tegen de beste prijzen, snelle levering en hoogwaardige klantenservice die klanten van ons verwachten. Met Rivièra Maison voegen we opnieuw een mooi Nederlands merk toe aan onze winkel,” aldus Roeland Donker, Country Manager Nederland.

Met de lancering op Amazon.nl zet Rivièra Maison een belangrijke stap in haar voortdurende groei en uitbreiding. De unieke collectie van meer dan 900 producten is voor Nederlandse klanten op Amazon.nl te koop. We nodigen iedereen uit om een kijkje te nemen en te genieten van de sfeer en exclusiviteit die Rivièra Maison biedt via  amazon.nl/rivieramaison.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2023/22.03.2024-Amazon-kondigt-Lente-Deals-aan/ Amazon kondigt Lente Deals aan https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2023/22.03.2024-Amazon-kondigt-Lente-Deals-aan/ Van 27 maart vanaf 18:00 uur tot en met 29 maart zijn er duizenden aanbiedingen met fantastische kortingen te vinden op Amazon.nl De Lente Deals bieden tot 40% korting op onder meer Philips, Bose en Maxi-cosi.

Amazon heeft tijdens de Lente Deals gedurende twee dagen geweldige aanbiedingen op veel producten, waardoor klanten de echte lentekriebels krijgen.

Deze voorjaarsuitverkoop begint om 18:00 uur op 27 maart en loopt door tot woensdagavond 29 maart 23:59 uur. Met duizenden aanbieding in verschillende categorieën, waaronder elektronica, huis&tuin en speelgoed, kunnen klanten de meest fantastische producten kopen.

"We zijn enthousiast om onze klanten de kans te geven flink te besparen met deals op duizenden items in elke categorie", aldus Roeland Donker, Country Manager Nederland. "Hoewel we het hele jaar door lage prijzen bieden, bieden de Lente Deals vooral veel speciale deals, besparingen op must-have voorjaarsartikelen, waaronder producten van merken zoals Oral B, Gardena, Robijn en Sony".

Hoe vind je de beste deal

Klanten kunnen vanaf vandaag naar amazon.nl/springsale gaan voor de beste tips om de juiste deals te vinden:

Watch A Deal : Dit is de gemakkelijkste manier om alle Lightning Deals te bekijken, te volgen en te shoppen, en je kan de deal-alerts van de site en in de Amazon-app ontvangen.

Deal Alerts: Shoppers kunnen zich aanmelden om deal alert meldingen te ontvangen van hun meest recente Amazon.nl zoekopdrachten op de site en in de app.

Verlanglijstje : Voeg items toe aan je verlanglijstje en ontvang meldingen als je topkeuze is opgenomen in de Lente Deals.

Ga voor meer informatie over de Lente Deals naar amazon.nl/springsale of @amazonnl op Instagram.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Prime-Video/Premiere-Modern-Love/ De Nederlandse Original serie Modern Love Amsterdam gaat op 16 december in première op Prime Video https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Prime-Video/Premiere-Modern-Love/ De Nederlandse bewerking van de Amazon Original serie Modern Love Amsterdam gaat exclusief op 16 december op Prime Video in Nederland in première en wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden.  

De zesdelige Nederlandse serie, Modern Love Amsterdam, toont uiteenlopende verhalen over liefde en relaties, gebaseerd is op de populaire column uit The New York Times. De columns vormen de basis van de hartverwarmende serie waarbij iedere aflevering de liefde in diverse vormen laat zien, allemaal geïnspireerd op ware gebeurtenissen. De verhalen spelen zich af in Amsterdam, van het Centraal Station, de Amstel tot aan Amsterdam-Noord en Zuidoost.  

De sterrencast bestaat uit o.a Fedja van Huêt, Jack Wouterser, Rifka Lodeizen, Eva van de Wijdeven, Arjan Ederveen, Hanna van Vliet, Yootha Wong-Loi-Sing, Hannah Hoekstra, Jonas Smulders, Werner Kolf, Romijn Conen en Noortje Herlaar.

Modern Love Amsterdam wordt geproduceerd door NL Film met Sabine Brian als producent en Robert Alberdingk Thijm als showrunner. De afleveringen zijn geschreven door Robert Alberdingk Thijm, Roos Ouwehand, Maud Wiemeijer, Anne Barnhoorn, en Esther Duysker. De regisseurs zijn Mijke de Jong, Boudewijn Koole, Mischa Kamp, Mustafa Duygulu, en Norbert ter Hall.

Modern Love Amsterdam wordt toegevoegd aan duizenden series en films die in Nederland op Prime Video beschikbaar zijn, waaronder Nederlandse titels als Rico: Dream Big, Donnie Op De Monnie, Anna: Status, Bon Bini: Judeska In Da House, en de komende Nederlandse Original comedy serie LOL: Last One Laughing. Nederlandse Originals zijn te zien naast de bekroonde en veelgeprezen wereldwijde Amazon Originals zoals The Lord of the Rings: The Rings of Power, The Boys, The Marvelous Mrs. Maisel, The Grand Tour, The Tomorrow War en Coming 2 America. Prime Video is zonder extra kosten beschikbaar voor Prime-leden.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-09-26-Amazon-introduceert--Prime-Exclusieve-Deals--/ Amazon introduceert 'Prime Exclusieve Deals' - een nieuw shopping event op 11 en 12 oktober met aanbiedingen en grote kortingen voor de komende feestdagen https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-09-26-Amazon-introduceert--Prime-Exclusieve-Deals--/ Het nieuwe 48-uurs event geeft Prime-leden exclusieve vervroegde toegang tot feestdagendeals op www.amazon.nl/exclusievedeals, waaronder must-have merken als Philips, Samsung, Sony, LEGO, Bosch, Garmin, Bose en Acer. Amazon onthult Prime Exclusieve Deals, een nieuw tweedaags wereldwijd shopping event, exclusief voor Prime-leden. Het deals event begint op 11 oktober om 00.00 uur en loopt tot en met 12 oktober in 15 landen: Oostenrijk, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Polen, Portugal, Spanje, Zweden, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Prime Exclusieve Deals geeft, met honderdduizenden aanbiedingen, Prime-leden de mogelijkheid om vroeg met de inkopen voor de feestdagen te beginnen.

Tijdens het tweedaagse evenement komen duizenden aanbiedingen voorbij van must-have producten van topmerken in verschillende categorieën, zoals elektronica van Samsung, Sony, Bose, Garmin en Acer, huis en keukenbenodigdheden van Philips en Bosch speelgoed must-haves van LEGO, Playmobiel, Barbie en Hasbro en populaire merken op het gebied van schoonheid en persoonlijke verzorging als onder andere Braun, Oral B en Sonicare.

"Ik ben zeer verheugd om Amazon’s nieuwe Prime Exclusieve Deals event aan onze klanten te introduceren, zegt Roeland Donker, Country Manager voor Amazon.nl. “Het is een nieuwe kans voor onze huidige en nieuwe Prime-leden om de beste deals te scoren op enkele van onze topmerken. Klanten willen nu meer dan ooit geld besparen, vooral met de feestdagen voor de deur. Met dit exclusieve deal-evenement hebben Prime-leden nu vroegtijdig toegang tot duizenden deals."

Voorbereiding op de Prime Exclusieve Deals
Amazon maakt het gemakkelijker dan ooit voor Prime-leden om zich voor te bereiden op de Prime Exclusieve Deals, door gepersonaliseerde dealmeldingen in te stellen en boodschappenlijstjes te maken. Klanten kunnen, om te profiteren van Prime Exclusieve Deals, lid worden van Amazon Prime met een gratis proefperiode van 30 dagen op amazon.nl/prime. Na de proefperiode is Prime €2,99 per maand, kijk voor meer informatie op amazon.nl/prime.

Persoonlijke dealmeldingen instellen op mobiel + app
De dealmeldingen via de Amazon.nl app helpen Prime-leden om alvast vooruit te plannen welke deals ze liefst willen aanschaffen. Prime-leden kunnen zich aanmelden om dealmeldingen te ontvangen tijdens de Prime Exclusieve Deals op basis van hun recente Amazon-zoekopdrachten en onlangs bekeken items.

Om op de hoogte te blijven van al het Prime Exclusieve Deals nieuws ga je naar https://www.amazon.nl/exclusievedeals

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-09-14-Amazon-Launchpad-kiest-Startup-of-the-Year--/ Amazon Launchpad kiest Engelse ‘Petit Pli’ als 'Startup of the Year' https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-09-14-Amazon-Launchpad-kiest-Startup-of-the-Year--/ Nederlandse onderneming ‘Invi’ één van de 20 finalisten Amazon Launchpad, de one-stop-shop voor unieke, nieuwe producten van startups, heeft het Engelse Petit Pli, maker van kleding die met je kind meegroeit, verkozen tot 'Startup of the Year' 2022. Invi, een Nederlands tech-bedrijf dat zich inzet voor een wereld zonder seksueel geweld, was één van de 20 finalisten. Zij ontwikkelde de ‘Invi Bracelet’, 's werelds eerste en enige op geur gebaseerde geweldloze zelfverdedigingsmiddel. Na activering komt er een vieze geur vrij die een aanvaller afschrikt en mensen in de omgeving alarmeert.  Om alle Innovation-awards extra aandacht te geven, organiseert Amazon Launchpad van 12 tot 19 september een "Amazon Launchpad Innovation Week". De Amazon Launchpad shop met de winnaar en alle finalisten is te vinden onder amazon.nl/launchpad/innovationweek.

Petit Pli, dat gerecyclede waterflessen gebruikt om hun kledinglijn te maken die tot zeven maten kan groeien, heeft als winnaar een bedrag van €100.000 gekregen en een jaar lang kosteloze deelname aan Amazon Launchpad om de toekomstige groei van het bedrijf te ondersteunen. Voor de competitie, waarvoor deelnemers uit heel Europa zich gratis konden aanmelden, waren duizenden aanmeldingen ontvangen. Een panel van deskundige juryleden heeft uit de inzendingen 20 ondernemers met innovatieve producten geselecteerd. Deze 20 genomineerde ondernemers, waaronder het Nederlandse ‘Invi’, hebben door hun nominatie een prominente plek in Amazon Launchpad shop gekregen.

De winnende producten werden beoordeeld door een panel bestaande uit drie industrie-experts: Aditi Singh, hoofd van Consumer Startups, Amazon Web Services; Jamie Siminoff, CEO van Ring; en Andy Fishburn, algemeen directeur van Virgin Start-up. De inzendingen werden beoordeeld op hun esthetiek, design en originaliteit, maar ook op sociale, ecologische, economische en duurzaamheidsfactoren.

Xavier Flamand, Director EU Seller Services: "We zijn verheugd Petit Pli te mogen uitroepen tot Startup of the Year - hun antwoord op de negatieve impact van mode op het milieu is echt een uniek product. We zijn er trots op pioniers, die met slimme ideeën komen om de wereld een betere, mooiere plek te maken, te belonen. Het combineren van eenvoudige, natuurlijke materialen op verrassende manieren om iets nieuws en spannends te creëren is de kern van Amazon Launchpad.  Wij zijn een verzamelplaats voor innovatieve nieuwe producten van kleine bedrijven. Amazon Launchpad heeft meer dan 2.200 startups in Europa ondersteund. Deze onderscheidingen tonen zowel onze toewijding aan het ondersteunen van opkomende merken als hoe graag we onze klanten blij maken met nieuwe en innovatieve producten."

Over de Britse winaar Petit Pli
Petit Pli wil de levensduur en het gebruik van kleding verlengen. Het begon allemaal bij luchtvaartingenieur Ryan Mario Yasin, toen hij kleren kocht voor zijn neefje Viggo. Kort na de geboorte van Viggo gaf Ryan hem kleding cadeau, maar tegen de tijd dat het cadeau arriveerde was Viggo er al uitgeroeid. Geïnspireerd door zijn achtergrond, in satelliettechnologie, creëerde Ryan een kledingstuk dat met zijn neefje zou meegroeien, waardoor de water- en CO2-voetafdrukminder is dan bij normale kledingproductie. Hierdoor verminderd ook de noodzaak om steeds nieuwe kleren te kopen. Kort daarna, in 2017, werd Petit Pli geboren en ging het duurzame kinderkledingmerk van start.

Over Invi, de Nederlandse finalist
Invi is een Nederlands tech-bedrijf dat zich inzet voor een wereld zonder seksueel geweld. Dit doen ze door het creëren van vernieuwende producten, het verspreiden van kennis en het vergroten van bewustwording. Als sociale onderneming zet Invi zich in om hun innovaties toegankelijk te maken voor alle mensen over de hele wereld, inclusief de meest kwetsbaren. Ze werken ook samen met NGO's om vrouwen en kinderen te beschermen, bijvoorbeeld in Burundi en de Democratische Republiek Congo.

Over Amazon Launchpad
Amazon Launchpad werd in 2015 geïntroduceerd en is nu in veel Europese landen beschikbaar, zoals Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Nederland, maar ook in de VS, Canada, Mexico, India en Australië. Er zijn momenteel meer dan 30 categorieën, zoals meubels, elektronica, mode of beauty te vinden op amazon.nl/launchpad. De afgelopen jaren heeft Amazon Launchpad samengewerkt met meer dan 200 toonaangevende investeringsmaatschappijen, startup-accelerators en crowdfunding-platforms om startups te helpen bij het lanceren van hun producten.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Prime-Video/2022-08-25-Prime-Video-presenteert-Ruud-Gullit/ Prime Video presenteert Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Prime-Video/2022-08-25-Prime-Video-presenteert-Ruud-Gullit/ De Nederlandse Amazon Original serie volgt voetballegende Ruud Gullit tijdens de reis van zijn dromen naar het oude Egypte. De zesdelige serie gaat later dit jaar exclusief op Prime Video in première. Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte is een reisserie waarin de legendarische voetballer Ruud Gullit op zoek gaat  naar de schatten en mysteries van het oude Egypte. 

Iedereen kent Ruud Gullit, maar niemand weet dat hij al heel lang droomt van een reis naar het oude Egypte. Voor het eerst in zijn leven bezoekt hij het land waar hij al zo lang een obsessie voor heeft, maar waar hij nooit is geweest. Ruud Gullit doorkruist het land met zijn rijke geschiedenis, waar hij vrijdenkers en vooraanstaande wetenschappers ontmoet.

Hij komt in Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte op plaatsen waar normaal niemand wordt toegelaten en zoekt antwoorden op de vragen die hij zich al heel lang stelt zoals: bestaat de vloek van Toetanchamon; waren het wel mensen die de piramides bouwden; wordt er een geheim verborgen onder de poten van de sfinx; waarom worden zwarte farao's in de geschiedenis, kunst, TV en film vaak genegeerd?

Deze reis is één van de mooiste dingen die ik heb mogen meemaken in mijn leven. Mijn droom is uitgekomen”, aldus Ruud Gullit.

De zesdelige serie gaat later dit jaar in première en is exclusief beschikbaar op Prime Video. Ruud Gullit en de Mysteries van het Oude Egypte wordt geproduceerd door Scenery & Atlas Collective.  

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Prime-Video/Modern-Love-Amsterdam/ Prime Video kondigt Nederlandse bewerking aan van internationale hitserie Modern Love https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Prime-Video/Modern-Love-Amsterdam/ Gebaseerd op de beroemde column in de New York Times, gaat Modern Love Amsterdam exclusief in première op Prime Video in Nederland en wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden. De hoofdrollen worden gespeeld door o.a Fedja van Huêt, Jack Wouterse, Noortje Herlaar, Rifka Lodeizen, Eva van de Wijdeven, Arjan Ederveen, Hanna van Vliet, Yootha Wong-Loi-Sing, Hannah Hoekstra, Ricky Koole, Jonas Smulders, Werner Kolf en Romijn Conen. Showrunner is Robert Alberdingk Thijm. Deze winter gaat de Nederlandse bewerking van de Amazon Original serie Modern Love exclusief op Prime Video in première, wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden. Modern Love toont uiteenlopende verhalen over liefde en relaties, waarbij iedere aflevering gebaseerd is op de populaire column uit The New York Times. Voor de Nederlandse Modern Love serie hebben toonaangevende regisseurs en schrijvers samengewerkt. De door hen gekozen columns vormen de basis voor deze hartverwarmende serie. De verhalen spelen zich allemaal af in Amsterdam, van het Centraal Station, de Amstel tot aan Amsterdam-Noord en Zuidoost.

Modern Love Amsterdam is dé serie die we juist nu wilden maken. Een serie die laat zien dat liefde altijd wint, hoe verwarrend de tijd waarin we leven ook is. De makers hebben gekozen voor bijzondere, authentieke verhalen waarin de personages allemaal op hun eigen manier zoeken naar liefde”, zegt Jacomien Nijhof, head Netherlands Originals, Amazon Studios. “Hoe ziet trouw eruit in een open relatie, of hoe ga je om met gelijkheid en afhankelijkheid als je partner ineens gehandicapt raakt? Ik ben erg onder de indruk van de kwetsbaarheid die voelbaar is in de unieke verhalen, die onze kijkers zeker zullen aanspreken."

Moderne Love overstijgt afstand en verschillen tussen mensen, en daarom resoneert het internationaal bij een groot publiek", aldus Georgia Brown, head of European Originals, Amazon Studios. "We zijn erg enthousiast om een uniek Nederlands perspectief aan dit format te geven, voor onze Nederlandse én internationale kijkers."

Moderne Love wordt geproduceerd door NL Film met Sabine Brian als producent en Robert Alberdingk Thijm als showrunner. De afleveringen zijn geschreven door Robert Alberdingk Thijm, Roos Ouwehand, Maud Wiemeijer, Anne Barnhoorn, en Esther Duysker. De regisseurs zijn Mijke de Jong, Boudewijn Koole, Mischa Kamp, Mustafa Duygulu, en Norbert ter Hall.

Modern Love Amsterdam wordt toegevoegd aan duizenden series en films die in Nederland beschikbaar zijn op Prime Video, waaronder Nederlandse titels als Rico: Dream Big Donnie Op De Monnie, Anna: Status, Bon Bini: Judeska In Da House , en de komende Nederlandse Original comedy serie LOL: Last One Laughing . Dutch Originals zijn te zien naast de bekroonde en veelgeprezen wereldwijde Amazon Originals zoals The Boys, The Marvelous Mrs. Maisel, The Grand Tour, The Tomorrow War, Coming 2 America , en de aankomende, langverwachte serie The Lord of the Rings: The Rings of Power . Prime Video is zonder extra kosten beschikbaar voor Prime-leden.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Prime-Video/20222-08-04-Nederlandse-Amazon-Original-comedy-serie-LOL/ Philippe Geubels en Jeroom Snelders presenteren de nieuwe Nederlandse Amazon Original comedy serie LOL: Last One Laughing, exclusief te zien vanaf  2023 op Prime Video https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Prime-Video/20222-08-04-Nederlandse-Amazon-Original-comedy-serie-LOL/ Philippe Geubels en co-host Jeroom Snelders presenteren een sterrencast van Nederlandse comedians, waaronder Tineke Schouten, Henry van Loon en Ruben van der Meer, die te zien zullen zijn in de nieuwe Nederlandse Amazon Original-serie die in 2023 van start gaat.   LOL: Last One Laughing in Nederland volgt op het succes van het wereldwijde serie format van Prime Video, dat eerder is uitgebracht in Japan, Mexico, Brazilië, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.   De comedyserie zal exclusief te zien zijn voor Prime-leden in Nederland en wereldwijd in meer dan 240 landen en gebieden. Prime Video kondigt vandaag een nieuwe Nederlandse Amazon Original comedyserie aan. LOL: Last One Laughing, is een comedyserie die gepresenteerd wordt door de Vlaamse comedians Philippe Geubels en Jeroom Snelders. In de serie daagt Geubels 10 bekende Nederlandse comedians uit, om te zien wie zijn of haar gezicht strak kan houden, terwijl ze tegelijkertijd hun tegenstander aan het lachen proberen te maken. Het is een wedstrijd met als hoofdprijs €50.000, dat naar een door de winnaar gekozen goed doel gaat. Naast Philippe Geubels doen Henry van Loon, Tineke Schouten, Roué Verveer, Ruben van der Meer, Nienke Plas, Rayen Panday, Stefano Keizers, Alex Ploeg, Soundos en Bas Hoeflaak mee aan de comedy strijd. LOL: Last One Laughing lanceert volgend jaar exclusief op Prime Video, en laat het publiek in Nederland en wereldwijd, in meer dan 240 landen en gebieden, kennismaken met een aantal van de beste Nederlandse komische talenten.
 
"Ik ben zo vereerd dat ik LOL mag presenteren - ik weet dat mensen verwachten dat het een chaos wordt met 10 Nederlandse cabaretiers samen in één ruimte, en dat klopt!" zegt Philippe Geubels. "De rivaliteit tussen de comedians was fantastisch, het was een  groot feest voor mij en co-host Jeroom Snelders om te kunnen meegenieten van hun beproeving terwijl ze worstelden om niet te lachen!"

"Het publiek gaat genieten van een serie boordevol scherpe Nederlandse humor en zelfspot van een schitterende line-up van top comedians" zegt Jacomien Nijhof, head Netherlands Originals, Amazon Studios. "Voeg aan deze mix nog wat vriendelijke rivaliteit van onze Belgische co-hosts toe, en het wordt een serie die je zeker niet wilt missen!"

"LOL is één van onze meest populaire series in Europa, dus we zijn dan ook erg enthousiast om de serie naar Nederland te kunnen brengen," aldus Georgia Brown, head European Originals, Amazon Studios. "Het is altijd een genot om te zien hoe de chaos van LOL zich ontvouwt, en ik kan niet wachten tot onze kijkers in Nederland hiervan zullen genieten."

LOL: Last One Laughing wordt geproduceerd door Amazon Studios en Warner Bros. International Television Production Nederland B.V.. Deze nieuwe productie is een bewerking van de populaire Japanse Amazon Original serie, HITOSHI MATSUMOTO Presents Documental, die geproduceerd is door- en met in de hoofdrol Hitoshi Matsumoto. Hij leidt 10 komieken in een "battle of laughter"; een succesvol format dat exclusief voor Prime Video is gemaakt in Mexico, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, en Spanje.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-07-12-Prime-Day-van-start--12-en-13-juli-/ Prime Day van start 12 en 13 juli - twee dagen lang heel veel korting op Amazon.nl https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-07-12-Prime-Day-van-start--12-en-13-juli-/ Prime Day begint op dinsdag 12 juli om 00:00 uur en biedt 48 uur lang non-stop deals op Amazon.nl. Prime-leden op Amazon.nl krijgen toegang tot heel veel korting en deals van topmerken zoals Bosch, Bose, Philips en Lego. Prime Day is terug, en biedt ook dit jaar exclusief voor Amazon Prime leden wereldwijd miljoenen waanzinnige deals. Prime Day deals met flinke kortingen zijn te vinden in de alle categorieën waaronder elektronica, tech, speelgoed, beauty, fashion en wonen, van zowel lokale MKB’ers tot internationale merken.

Met kortingen in elke categorie, biedt Prime Day dit jaar deals voor alle leden - inclusief kortingen op HP en Kipling voor studenten ter voorbereiding van het komende schooljaar; Mattel en LEGO voor ouders die op zoek zijn naar speelgoed voor hun kinderen; en nog vele andere topmerken.

Ben je nog geen Prime lid of wil je meer weten? Iedereen kan zich aanmelden voor Amazon Prime en het lidmaatschap 30 dagen gratis uitproberen. Meer informatie op Amazon.nl/primeday of Amazon.nl/prime. Je kunt betalen met iDEAL of creditcard. Behalve een grote selectie aan deals op Prime Day, biedt een Prime-lidmaatschap veel meer. Met Prime kunnen leden voor slechts €2,99 per maand gebruik maken van onbeperkte snelle, gratis verzending, onbeperkte toegang tot award-winnende films en tv-series met Prime Video, gratis games en in-game content met Prime Gaming en onbeperkte opslag van foto's met de Amazon Photo app. 

Prime Day- deals 

Om tijdens de 48 uur van Prime Day van de hoogste kortingen te profiteren, raden we klanten aan de website regelmatig te checken, want de deals selectie wordt voortdurend ververst.

Dit is slechts een kleine selectie van enkele van de beste Prime Day-aanbiedingen:

 • Amazon-apparaten: bespaar tot 66% op Echo-apparaten, inclusief Echo International Version (4e generatie) (€ 64,99) en Echo Dot (4e generatie) (€ 19,99); tot 43% op Fire TV-apparaten, waaronder Fire TV Stick 4K Max (€ 36,99) en Fire TV Stick (€ 22,99); tot 35% op Ring-apparaten, waaronder Ring Video Doorbell Wired (€ 39,99) en de Video Doorbell (2e generatie) (€ 69,99); tot 44% op Kindle (€ 49,99); en tot 50% korting op Blink-apparaten, inclusief Blink Video Doorbell (€ 41,99).

 • Wireless: Bespaar tot 30% op Garmin Smartwatches

 • Elektronica: Bespaar tot 40% op JBL koptelefoons en speakers, en tot 30% op robotstofzuigers van bijvoorbeeld Eufy, Ecovacs, Medion en Yeedi

 • Computers & Gaming: Bespaar tot 18% op een Chromebook Laptop van Acer; bespaar ook tot 37% op Logitech PC & gaming accessoires

 • Keuken: Bespaar tot 40% op Philips keuken- en kookapparatuur

 • Boodschappen: Tot 30% op producten van Douwe Egberts en Pickwick, tot 26% op producten van Robijn, 49% op Sun Expert All-in 1 Extra Power Vaatwastabletten en 60% op Vanish Oxi Advance - Multi Power Colour Gel.

 • Gezondheid & persoonlijke verzorging: Bespaar tot 37% op persoonlijke verzorgingsproducten van Dove, Axe, Andrelon en Rexona  en tot 30% op Renpho massageapparaten.

 • Gereedschap: Bespaar 60% op Bosch gereedschap.

 • Speelgoed: Bespaar tot 20% op LEGO, tot 40% op Fisher-Price en tot 36% op Hot Wheels

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-07-09-Money-Can’t-Buy”-momenten-/ Drie unieke Money Can’t Buy” momenten gewonnen in aanloop naar Prime Day https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-07-09-Money-Can’t-Buy”-momenten-/ Vanwege Prime Day, het jaarlijkse dealsfestijn op 12 en 13 Juli van Amazon, werden er meer dan honderd geweldige prijzen, waaronder drie unieke “Money Can’t Buy” prijzen vergeven. Een intiem huisconcert van Nick & Simon, Rapper Donnie die met zijn frietbakfiets frietjes kwam bakken en een VIP Passe-partout van De Amsterdamse Zomer van Bas Smit. Deze week werden de drie Money Can’t Buy” prijzen uitgereikt, Nick & Simon trapte af door de familie Slijkoort uit Vuren in het zonnetje te zetten met een intiem huisconcert in hun achtertuin. Uiteraard namen Nick & Simon alle tijd om met de winnaars op de foto te gaan en genoten familie en vrienden van de verzoeknummers die akoestisch ten gehore werden gebracht door Nick & Simon. “Blij verrast we hebben genoten en een hele mooie herinnering gemaakt met de mensen waar we van houden, once in a life time experience!”, aldus Rik en Marja Slijkoort.

Familie van Dortmunt uit Geertruidenberg werd in het zonnetje gezet door Rapper Donnie, die voor de hele buurt frietjes kwam bakken op zijn frietbakfiets. Rapper Donnie staat bekend om zijn bakkunsten, vooral zijn frituurkunsten en zijn droom is het openen van een eigen snackbar. Aan de familie van Dortmunt het eerste voorproefje, want Donnie kwam voor de hele buurt frietjes bakken. Rob van Dortmunt reageert “Super geweldig! Wat een gouwe gozer, past helemaal in ons straatje, ik had het niet mooier kunnen bedenken ”. 

De exclusieve VIP passe-partout voor twee personen voor de intieme Amsterdamse Zomer concertreeks georganiseerd door Bas Smit werd gewonnen door Michiel Kamphorst uit Utrecht. De populaire reeks van mini-concerten is sinds het ontstaan in de COVID-periode één van de toonaangevende events tijdens de zomer in Amsterdam. Aan Michiel Kamphorst de eer om de Amsterdam Zomer concertreeks bij te wonen en om samen met Bas te genieten van het eerste concert. “Wat een fantastische prijs, meemaken is beleven, heel bijzonder!”, aldus Michiel Kamphorst.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-06-29-Amazon.nl-en-het-Nederlandse-MKB/ Amazon.nl zet Nederlandse midden- en kleinbedrijf in schijnwerpers met speciale online winkel https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-06-29-Amazon.nl-en-het-Nederlandse-MKB/ Meer dan de helft van de producten die op Amazon worden gekocht, worden verkocht door externe verkopers, waarvan er veel tot het midden- en kleinbedrijf (MKB) behoren. Daarom opent Amazon vandaag een online winkel op Amazon.nl om meer focus te leggen op de Nederlandse bedrijven en merken die via Amazon.nl hun producten aanbieden. Amazon heeft een duurzame relatie met MKB’s en het ondersteunen van deze ondernemers is een fundamenteel onderdeel van het bedrijf. Het succes van Amazon hangt mede af van het succes van deze ondernemers, daarom innoveert Amazon voortdurend zodat zij hun bedrijf verder kunnen laten groeien. Met ondersteuning op het gebied van logistiek, diensten, programma's, trainingen en met behulp van het toegewijde Amazon team kunnen MKB's nog succesvoller worden op Amazon. Terwijl Amazon klanten een goede winkelervaring biedt door het brede aanbod van het MKB, biedt het bedrijf MKB’s de mogelijkheid om miljoenen klanten in Europa te bereiken binnen een vertrouwde marktplaats.

Met de lancering van de speciale winkel voor het Nederlandse MKB op Amazon.nl worden zo’n 125 Nederlandse ondernemers in de spotlight gezet, gezamelijk bieden zij een selectie aan van ruim 65.000 producten. Een deel van de producten wordt ook in Nederland geproduceerd. Op dit moment biedt de winkel producten in vijf categorieën, Home & Keuken, Elektronica & Gadgets, Speelgoed & Games, Gezondheid & Beauty, en Mode & Sieraden met merken zoals Boska, MojoGear, en Vonroc. Ook vertellen tien Nederlandse verkooppartners hun persoonlijke ondernemersverhalen; Dopper, Sorara, Izy Bottles, Oh My Pebbles, Wegter - Table & Kitchen, Carboncarperfume, The Society Shop, Poufs & Pillows, ComfyCentre, en Innr Lighting.

Prime Day
Dit jaar zal voor het eerst een selectie van Nederlandse MKB's deelnemen aan het jaarlijkse dealsevent Prime Day, dat dit jaar op 12 en 13 juli wordt gehouden. Prime Day is een feest vol nieuwe en unieke voordelen, aanbiedingen en ervaringen, exclusief voor Prime-leden. Meer informatie op www.amazon.nl/primeday.

]]>
/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-06-16-Save-the-Date--12-juli---13-juli-Prime-Day-/ Save the Date: 12 juli & 13 juli Prime Day keert terug voor Prime-leden om te shoppen met flinke kortingen https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-06-16-Save-the-Date--12-juli---13-juli-Prime-Day-/ Prime Day begint op amazon.nl/primeday op 12 juli om 00.00 uur en loopt tot en met 13 juli, maar de eerste exclusieve Prime members-only aanbiedingen zijn er al vanaf 21 juni
 • Tijdens het tweedaagse dealsevent kan je besparen op merken zoals Apple, Sony, Beats by Dr. Dre, Bose, Philips, Ring, Page, Zwitsal en Maxi-Cosi.
 • Prime-leden in Nederland maken bovendien kans op één van de meer dan honderd geweldige prijzen waaronder drie -money can't buy- Prime momenten met Bas Smit, Nick & Simon of rapper Donnie.
 • Op 12 juli en 13 juli keert de jaarlijkse Amazon Prime Day terug. Het 48 uur durende dealsevent begint op dinsdag 12 juli om 00:00 uur en loopt door tot en met woensdag 13 juli voor Prime-leden in Nederland, Oostenrijk, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Luxemburg, Mexico, Portugal, Singapore, Spanje, het VK, de VS en - voor de eerste keer ooit – in Polen en Zweden. Prime Day zal later deze zomer ook plaatsvinden in India, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, als ook voor de eerste keer in Egypte.

  Klanten kunnen enorm besparen op populaire producten van (inter)nationale topmerken, waaronder veel Nederlandse MKB-bedrijven. Nieuwe deals in alle categorieën - van mode en elektronica tot speelgoed en huis & tuin - zullen gedurende Prime Day live gaan en waanzinnige kortingen bieden. Nieuw dit jaar: Prime-leden in Nederland maken vanaf vandaag ook kans op één van de meer dan honderd geweldige  prijzen, waaronder drie -money can't buy- Prime momenten met Bas Smit, Nick & Simon of rapper Donnie.

  "Ik ben verheugd dat we dit jaar tijdens Prime Day onze brede selectie en aantrekkelijke deals aan nog meer Nederlandse Prime-leden kunnen aanbieden," aldus Roeland Donker, Country Manager Amazon Nederland. “Tijdens deze editie zullen voor het eerst veel Nederlandse MKB-ers en merken deelnemen en hun bedrijf verder ontwikkelen door aan een miljoenenpubliek te verkopen in Nederland en andere landen in Europa.”

  Exclusieve voordelen voor Prime-leden

  Prime Day heeft veel meer te bieden dan waanzinnige deals. Het is een feest vol nieuwe en unieke voordelen, aanbiedingen en ervaringen, exclusief voor Prime-leden. Nieuw dit jaar: Prime-leden in Nederland maken kans op één van de meer dan honderd prijzen, waaronder drie unieke ‘money can’t buy’-ervaringen op Amazon.nl. Prime-leden in Nederland (inclusief leden die van een gratis proefperiode gebruikmaken) maken vanaf vandaag kans om te winnen. Via www.amazon.nl/primeday kunnen zij zich met één klik inschrijven voor de wedstrijd. Prijzen zijn onder meer:

  • Twee unieke VIP kaarten voor een gelukkige winnaar voor alle 25 Amsterdamse zomerconcerten georganiseerd door Bas Smit met concerten van onder meer Rolf Sanchez, Snelle, Maan, Flemming, Chef'Special en Tino Martin. Het eerste concert vindt plaats op 8 juli.  

  • Een exclusief thuisconcert van Nick & Simon op 6 juli bij de winnaar thuis in zijn of haar eigen woonkamer.

  • Rapper Donnie bakt de beste frietjes op 7 juli speciaal bij de winnaar thuis voor een unieke ervaring.

  • Daarnaast kunnen deelnemers diverse populaire producten winnen, waaronder Ring deurbellen, Apple Airpods Pro, Kindle Paperwhite e-readers, Garmin smartwatches en Amazon cadeaubonnen.

  Vroeg shoppen, flink besparen voorafgaand aan Prime Day

  Klanten hoeven voor voordeel niet te wachten tot Prime Day. Vanaf 21 juni kunnen Prime-leden hun voordeel doen met exclusieve aanbiedingen en kortingen. Vanaf 8 juli kunnen leden tot 50% besparen op geselecteerde Amazon-apparaten, waaronder Blink Mini, Blink Outdoor, Ring Video Doorbell Wired en Ring Alarm (2e generatie).

  Voor meer informatie
  Amazon Prime Day: https://www.amazon.nl/primeday
  Amazon Prime Day sweepstake: https://www.amazon.nl/b?node=28193839031
  Amazon Prime: https://www.amazon.nl/prime

  ]]>
  /Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Prime-Video/2022-05-23-Achmed-Akkabi-en-Prime-Video-/ Achmed Akkabi en Prime Video tekenen exclusieve first look deal in Nederland https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Prime-Video/2022-05-23-Achmed-Akkabi-en-Prime-Video-/ De acteur, schrijver en producent zal, exclusief voor Prime Video, Nederlandse producties gaan ontwikkelen en deze als showrunner begeleiden. Akkabi voegt zich daarmee bij de internationale talent pool  van Prime Video, met namen als Donald Glover, Phoebe Waller-Bridge, en Steve McQueen Prime Video kondigt vandaag een exclusieve first-look overeenkomst aan met één van Nederlands meest toonaangevende schrijvers en producenten, Achmed Akkabi. Akkabi is de bedenker, showrunner en ster van de gelauwerde misdaadserie Mocro Maffia.

  De driejarige overeenkomst omvat onder andere de productie van nieuwe Original scripted shows waar Akkabi fungeert als showrunner, schrijver, scriptconsultant, uitvoerend producent, en acteur. Deze overeenkomst volgt op soortgelijke internationale deals met talenten zoals Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Steve McQueen (Small Axe), Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel), Donald Glover (Mr. & Ms. Smith), en Kenneth Lonergan (Manchester by the Sea).

  "Ik ben dolblij met deze samenwerking en heb nu al het gevoel dat ik deel uitmaak van de Prime Video-familie," aldus Achmed. "Het is absoluut voorrecht om het Prime Video publiek kennis te laten maken met het meest inspirerende talent dat ons land te bieden heeft en ik kijk ernaar uit om de ambitie voort te zetten om Nederlands drama naar een internationaal niveau te brengen."

  "Samenwerken met vooraanstaand lokaal talent onderstreept onze inzet om de beste, meest eigenzinnige en bijzondere Originals voor ons lokale publiek op Europese schaal uit te brengen," zegt Georgia Brown, hoofd van European Originals, Amazon Studios. "Het is een eer om onze samenwerking met Achmed aan te kondigen, hij heeft wereldwijd de kijkers weten te boeien met zijn fantastische serie Mocro Maffia. We verheugen ons erop met hem samen te werken en meer originele en indrukwekkende producties te maken voor het Prime Video publiek."

  "Bij Prime Video zijn we op zoek naar unieke talenten die een lokaal perspectief bieden dat aansluit bij ons publiek," voegt Jacomien Nijhof, hoofd  Nederlandse Originals, Amazon Studios toe. "Achmed Akkabi is een uitzonderlijke en meeslepende verteller en acteur. In de afgelopen jaren heeft hij verhalen naar het publiek gebracht die nog nooit eerder waren verteld. In zijn producties geeft hij nieuw talent van diverse achtergronden de ruimte om te excelleren. Ik ben erg blij dat Achmed zich verbindt met Prime Video en dat we ons publiek in Nederland, en daarbuiten, nieuwe verhalen kunnen bieden."

  Achmed Akkabi is de showrunner en creatieve producer van vier seizoenen van de populaire misdaadserie Mocro Maffia (Winnaar, Gouden Kalf voor Beste TV Drama, Nederlands Film Festival), die momenteel wordt gestreamd in meerdere landen waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk en Japan. In 2016 richtte hij zijn eigen productiemaatschappij, TebberNekkel, op.

  Akkabi, geboren in Den Haag van Marokkaanse afkomst, speelde in de succesvolle kindertelevisieserie Het Huis Anubis en de Frans-Amerikaanse film Whatever Lola Wants voordat hij gecast werd voor zijn eerste hoofdrol in de Nederlandse film Alibi.

  Hij speelde ook in de bekroonde film Rabat, die wordt beschouwd als de eerste film waarin jonge Nederlands-Marokkaanse mannen op een genuanceerde en sympathieke manier werden geportretteerd. Een productie waarin het complexe en gevoelige onderwerp van immigratie, dat tot dan toe ondervertegenwoordigd was in films, werd aangekaart.

  ]]>
  /Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Prime-Video/20-04-2022-Anna-Status/ Prime Video presenteert trailer ANNA: STATUS https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Prime-Video/20-04-2022-Anna-Status/ De Nederlandse Amazon Original docu-serie volgt de Iraans-Nederlandse ondernemer Anna Nooshin tijdens haar reis om te achterhalen waarom zij soms moeite heeft echt geluk te voelen. De vierdelige serie gaat op 29 april exclusief op Prime Video in première. ANNA: STATUS is een openhartige en onthullende 4-delige documentaireserie over Anna Nooshin, één van de bekendste vrouwelijke social media persoonlijkheden van Nederland.

  Dit verrassende, rauwe en indringende portret over Anna Nooshin, onthult de verborgen werkelijkheid achter een publiek figuur die mensen denken te kennen, maar die zich nog nooit zo kwetsbaar heeft laten portretteren. De serie biedt een bijzondere mix van de verschillende aspecten in Anna's leven: glamour versus mentaal welzijn, welvaart versus jeugd als vluchteling, een warm gezin versus huiselijk geweld - om de werkelijkheid te laten zien achter de veelzijdige vrouw die Anna nu is.

  "Hoewel ik de afgelopen tien jaar zoveel moois heb kunnen maken in de media en in de online wereld, heb ik er altijd moeite mee gehad om mezelf kwetsbaar op te stellen. Nooit eerder maakte ik iets dat zo intiem is geweest als deze documentaire. Maandenlang heeft de camera alles mogen vastleggen en heb ik geprobeerd zo volledig mogelijk mijn verhaal te delen. Ik hoop hiermee te kunnen laten zien dat het oké is om zoekende te zijn. Ik hoop kijkers kennis te laten maken met mijn cultuur en vooral ook met mijn familie, die ik zo koester en die me zo hebben gevormd. Maar bovenal hoop ik dat kleine Anna’s die dit zien zich realiseren dat je soms heel vaak moet vallen, maar dat het echte verlies hem pas zit in het moment dat je besluit op te geven.”

  De vierdelige Amazon Original docu-serie gaat vrijdag 29 april in première en is exclusief beschikbaar op Prime Video. ANNA: STATUS wordt geproduceerd door Fabiola en is geregisseerd door Niki Padidar. 

  ]]>
  /Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-04-11-Bas-Smit-lanceert-eigen-webstore-op-Amazon.nl/ Bas Smit lanceert eigen webstore op Amazon.nl https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-04-11-Bas-Smit-lanceert-eigen-webstore-op-Amazon.nl/ Vandaag lanceert Bas Smit een eigen webstore op Amazon.nl. In de winkel zijn, naast producten van zijn eigen online warenhuis Smit&Co, ook een door Bas geselecteerde collectie van producten uit het assortiment van Amazon.nl te vinden in categorieën zoals huis en tuin, sport en bewegen, speelgoed en spellen en Gadgets. Door de samenwerking kan Bas Smit zijn eigen Smit&Co store aan een internationaal publiek presenteren. Dit is natuurlijk onwijs gaaf. Via Amazon ben ik in staat mijn eigen producten van Smit&Co supersnel aan te bieden aan een miljoenenpubliek in binnen en buitenland. Dat geldt niet alleen voor mij. Ze zorgen voor de traffic en het bereik voor elke ondernemer in Nederland, groot of klein, die iets te verkopen heeft" aldus Bas Smit. "Daarnaast ben ik echt verrast over de breedte van het aanbod op Amazon en heb ik mijn winkel op amazon.nl aangevuld met een selectie van mijn favoriete producten in ons dagelijks leven om dat te laten zien."

  “Wij zijn heel erg enthousiast over de samenwerking met Bas” zegt Roeland Donker Country Manager Amazon Benelux. “De samenwerking met Bas past perfect in de doelstelling van Amazon om een breed platform te bieden aan veel kleine Nederlandse ondernemers die via Amazon.nl een groot publiek kunnen bereiken. Op dit moment verkopen al ruim 6.000 Nederlandse bedrijven hun producten via Amazon.nl”.

  Bas Smit en Amazon

  “Ik heb twee jaar achter Amazon aangezeten om de samenwerking op te zetten. E-commerce, ondernemen, content en charity zijn drie hele belangrijke pijlers in mijn leven. In mijn samenwerking met Amazon zijn deze aspecten allemaal verweven en daar ben ik super trots op. Afgelopen december hebben we bijvoorbeeld een geweldige actie voor het Prinses Maximá Centrum gedaan. Maar dat ik voor Amazon dingen met andere ondernemers ga doen, dat is ook zeker. Ik doe al heel lang niet anders, zet samen met andere ondernemers nieuwe bedrijven op of help (jonge) ondernemers als klankbord of tussenpersoon. De stappen die je daarin zet, kunnen wellicht ook weer interessant zijn voor content op Prime Video.”

  Link naar de Bas Smit store

  ]]>
  /Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-04-04-Amazon-Launchpad-Innovation-Awards/ Tweede Editie Amazon Launchpad Innovation Awards investeert in Europese Ondernemers https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon/2022-04-04-Amazon-Launchpad-Innovation-Awards/ Amazon ondersteunt Nederlandse ondernemers die vernieuwende producten maken - innovators maken kans op een grote prijs van 100.000 euro. Meer dan 1.500 bedrijven uit 30 landen deden in 2021 mee aan deze competitie, met producten variërend van speelgoed tot levensmiddelen, gezondheids- en persoonlijke verzorgingsproducten. Amazon kondigt vandaag de start aan van de tweede Amazon Launchpad Innovation Awards. Na de succesvolle editie van 2021, waarbij meer dan 1.500 startups uit 30 Europese landen zich hebben ingeschreven, ondersteunt Amazon dit jaar wederom innovatieve Europese startups. Zij krijgen de kans om de grote prijs van €100.000 te winnen, plus  een jaar gratis toegang tot Amazon Launchpad en uitgelichte aanbiedingen in de Amazon Launchpad store.

  Deze open Europese competitie telde vorig jaar meer dan 50 inzendingen van Nederlandse startups. Een jury van deskundigen selecteerde uit alle Europese aanmeldingen, 50 ondernemers met innovatieve producten - waaronder vier Nederlandse startups. De Nederlandse deelnemers Kumasi Drinks (duurzaam fruitsap uit de cacaovrucht) en Stoov (duurzame warmtekussens) drongen door tot de finale.

  'We zijn vereerd door het enorme aantal producten en startups dat vorig jaar aan deze competitie deelnam, en we zijn dan ook heel enthousiast om de tweede editie van de Amazon Launchpad Innovation Awards aan te kondigen', aldus Aditi Singh, General Manager van Amazon Launchpad Europe. 'Sinds de lancering heeft Amazon Launchpad meer dan 2.200 startups in Europa ondersteund, en met deze awards blijven wij onze commitment benadrukken. Hiermee helpen wij veelbelovende merken die de toekomst zullen gaan vormgeven met nieuwe innovatieve producten waar onze klanten blij van worden'.

  Alle Europese startups, die fysieke producten verkopen aan consumenten, kunnen zich tot 29 mei inschrijven. De inzendingen worden individueel beoordeeld door een jury, die daarna ook de uiteindelijke winnaar zal kiezen. De winnaar krijgt een jaar gratis toegang tot Amazon Launchpad, marketingondersteuning en een geldprijs van 100.000 euro. Startups die willen deelnemen aan de competitie moeten eigenaar zijn van het merk, geregistreerd staan in de Europese Unie, (of het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland), minder dan 250 werknemers in dienst hebben en minder dan 50 miljoen euro jaarlijkse omzet hebben. De jury bestaat uit drie experts uit de sector: Andy Fishburn, Managing Director Virgin Start-up, Jamie Siminoff, CEO van Ring, en Aditi Singh, General Manager van Amazon Launchpad Europe. Zij zullen producten selecteren op basis van hun esthetiek, design, originaliteit en onderscheidendheid, maar ook sociale, ecologische en economische duurzaamheidsaspecten worden als beoordelingscriteria gehanteerd.

  Voor meer informatie over de Amazon Launchpad Innovation Awards, ga naar https://sell.amazon.nl/programmas/launchpad/innovation-awards?ld=MPNLALPLGN22_ALIA

  Amazon Launchpad

  Amazon Launchpad werd in 2015 geïntroduceerd en is nu beschikbaar in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Nederland. Buiten Europa ook in de VS, Canada, Mexico, India en Australië. Amazon Launchpad ondersteunde de lancering van 2.200 startups in Europa. Inmiddels zijn er meer dan 18.000 producten beschikbaar op Amazon.nl in meer dan 30 categorieën, zoals meubels, elektronica, fashion en beauty. De afgelopen jaren werkte Amazon Launchpad samen met meer dan 200 vooraanstaande Venture Capital-bedrijven, startup versnellers en crowd-funding platforms om startups te helpen hun producten te lanceren.

  Voor meer informatie over de Amazon Launchpad Innovation Awards, ga naar https://sell.amazon.nl/programmas/launchpad/innovation-awards?ld=MPNLALPLGN22_ALIA

  ]]>
  /Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon-blog/23-03.2022-Amazon-lanceert-hub-Slowakije/ Amazon lanceert hub voor humanitaire hulp in Slowakije https://amazon-pers.nl/Top-Navi/RSS/Persbericht/amazon/nl/2022/Amazon-blog/23-03.2022-Amazon-lanceert-hub-Slowakije/ De nieuwe humanitaire hub van Amazon, gebouwd in slechts 10 dagen, ondersteunt hulporganisaties om Oekraïense vluchtelingen sneller te helpen. Amazon teams van over de hele wereld hebben in slechts 10 dagen tijd een magazijn van 5000 m² in Oost-Europa, dat eerder werd gebruikt voor customer fulfillment, omgebouwd tot een nieuw humanitair hulpcentrum dat helpt om broodnodige goederen naar Oekraïense vluchtelingen te krijgen. Dit is de grootste logistieke hub die Amazon ooit heeft opgezet. Door gebruik te maken van de bredere infrastructuur, innovatieve technologieën en het wereldwijde logistieke netwerk van ons bedrijf brengt het snel en efficiënt essentiële goederen bij organisaties in de frontlinie.

  Nu het hulpcentrum operationeel is, bezorgt een Europees netwerk van Amazon fulfilment centra meer dan 4 miljoen essentiële hulpgoederen die zijn gedoneerd door zowel Amazon en zijn klanten - waaronder materiaal voor onderdak, hygiëneproducten, dekens en kleding. Uitgaand van de behoefte van vluchtelingen inventariseren de teams van Amazon welke hulpmiddelen we direct kunnen doneren, schaffen we eventueel ontbrekende artikelen aan en verzamelen, verpakken en verzenden alle artikelen die hulporganisaties nodig hebben om hun levensreddende werk te doen. Klanten binnen Europa kunnen een donatie doen om deze actie te ondersteunen via speciale wensenlijsten in onze Europese online winkels.

  Zodra deze essentiële goederen aankomen binnen Amazon’s Europese netwerk, verzendt het Amazon Transportation Service-team alles naar het nieuwe hulpcentrum in Slowakije dat volledig is ingericht voor noodhulp. Vervolgens worden alle gedoneerde hulpmiddelen uitgedeeld aan ontheemde vluchtelingen in samenwerking met hulporganisaties zoals Save The Children, het Internationale Comité van het Rode Kruis en Red Crescent Societies. De strategische locatie van het hulpcentrum in Slowakije zorgt voor een flink versnelde doorvoer van hulpmiddelen door Polen, Hongarije, Slowakije, Roemenië, Moldavië en Tsjechië, zodat Oekraïnse kinderen en gezinnen in nood direct kunnen worden geholpen.

  De lancering van dit hulpcentrum in minder dan 10 dagen was een enorme teamprestatie, en het is geweldig om te zien dat belangrijke hulpmiddelen de mensen die het nodig hebben snel bereiken. We zijn onze klanten dankbaar voor hun vrijgevigheid en onze teams en onze partners dat ze zo snel en toegewijd aan de slag zijn gegaan om vluchtelingen op dit cruciale moment te helpen. We weten dat deze hulp een langetermijn inspanning zal zijn. Als je meer wilt weten of ondersteuning wilt bieden, kun je dat doen door de ‘Wish Lists’ van Amazon Duitsland, Italië, Spanje of het Verenigd Koninkrijk te bezoeken. In Nederland vragen we klanten vrijblijvend een donatie te doen aan de samenwerkende hulporganisaties via de website van Giro555, waarnaar we via een speciale pagina op amazon.nl doorverwijzen. Ga voor meer informatie naar www.aboutamazon.com.

   

  ]]>