RSS

Achmed Akkabi en Prime Video tekenen exclusieve first look deal in Nederland

Achmed Akkabi en Prime Video tekenen exclusieve first look deal in Nederland

De acteur, schrijver en producent zal, exclusief voor Prime Video, Nederlandse producties gaan ontwikkelen en deze als showrunner begeleiden. Akkabi voegt zich daarmee bij de internationale talent pool  van Prime Video, met namen als Donald Glover, Phoebe Waller-Bridge, en Steve McQueen

2022-05-23 Achmed Akkabi en Prime Video

23/05/2022 | Londen

Prime Video kondigt vandaag een exclusieve first-look overeenkomst aan met één van Nederlands meest toonaangevende schrijvers en producenten, Achmed Akkabi. Akkabi is de bedenker, showrunner en ster van de gelauwerde misdaadserie Mocro Maffia.

De driejarige overeenkomst omvat onder andere de productie van nieuwe Original scripted shows waar Akkabi fungeert als showrunner, schrijver, scriptconsultant, uitvoerend producent, en acteur. Deze overeenkomst volgt op soortgelijke internationale deals met talenten zoals Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Steve McQueen (Small Axe), Rachel Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel), Donald Glover (Mr. & Ms. Smith), en Kenneth Lonergan (Manchester by the Sea).

"Ik ben dolblij met deze samenwerking en heb nu al het gevoel dat ik deel uitmaak van de Prime Video-familie," aldus Achmed. "Het is absoluut voorrecht om het Prime Video publiek kennis te laten maken met het meest inspirerende talent dat ons land te bieden heeft en ik kijk ernaar uit om de ambitie voort te zetten om Nederlands drama naar een internationaal niveau te brengen."

"Samenwerken met vooraanstaand lokaal talent onderstreept onze inzet om de beste, meest eigenzinnige en bijzondere Originals voor ons lokale publiek op Europese schaal uit te brengen," zegt Georgia Brown, hoofd van European Originals, Amazon Studios. "Het is een eer om onze samenwerking met Achmed aan te kondigen, hij heeft wereldwijd de kijkers weten te boeien met zijn fantastische serie Mocro Maffia. We verheugen ons erop met hem samen te werken en meer originele en indrukwekkende producties te maken voor het Prime Video publiek."

"Bij Prime Video zijn we op zoek naar unieke talenten die een lokaal perspectief bieden dat aansluit bij ons publiek," voegt Jacomien Nijhof, hoofd  Nederlandse Originals, Amazon Studios toe. "Achmed Akkabi is een uitzonderlijke en meeslepende verteller en acteur. In de afgelopen jaren heeft hij verhalen naar het publiek gebracht die nog nooit eerder waren verteld. In zijn producties geeft hij nieuw talent van diverse achtergronden de ruimte om te excelleren. Ik ben erg blij dat Achmed zich verbindt met Prime Video en dat we ons publiek in Nederland, en daarbuiten, nieuwe verhalen kunnen bieden."

Achmed Akkabi is de showrunner en creatieve producer van vier seizoenen van de populaire misdaadserie Mocro Maffia (Winnaar, Gouden Kalf voor Beste TV Drama, Nederlands Film Festival), die momenteel wordt gestreamd in meerdere landen waaronder Nederland, Duitsland, Frankrijk en Japan. In 2016 richtte hij zijn eigen productiemaatschappij, TebberNekkel, op.

Akkabi, geboren in Den Haag van Marokkaanse afkomst, speelde in de succesvolle kindertelevisieserie Het Huis Anubis en de Frans-Amerikaanse film Whatever Lola Wants voordat hij gecast werd voor zijn eerste hoofdrol in de Nederlandse film Alibi.

Hij speelde ook in de bekroonde film Rabat, die wordt beschouwd als de eerste film waarin jonge Nederlands-Marokkaanse mannen op een genuanceerde en sympathieke manier werden geportretteerd. Een productie waarin het complexe en gevoelige onderwerp van immigratie, dat tot dan toe ondervertegenwoordigd was in films, werd aangekaart.