RSS

Amazon.nl zet Nederlandse midden- en kleinbedrijf in schijnwerpers met speciale online winkel

Amazon.nl zet Nederlandse midden- en kleinbedrijf in schijnwerpers met speciale online winkel

Meer dan de helft van de producten die op Amazon worden gekocht, worden verkocht door externe verkopers, waarvan er veel tot het midden- en kleinbedrijf (MKB) behoren. Daarom opent Amazon vandaag een online winkel op Amazon.nl om meer focus te leggen op de Nederlandse bedrijven en merken die via Amazon.nl hun producten aanbieden.

2022-06-29 Amazon.nl en het Nederlandse MKB

29/06/2022 | Amsterdam

Amazon heeft een duurzame relatie met MKB’s en het ondersteunen van deze ondernemers is een fundamenteel onderdeel van het bedrijf. Het succes van Amazon hangt mede af van het succes van deze ondernemers, daarom innoveert Amazon voortdurend zodat zij hun bedrijf verder kunnen laten groeien. Met ondersteuning op het gebied van logistiek, diensten, programma's, trainingen en met behulp van het toegewijde Amazon team kunnen MKB's nog succesvoller worden op Amazon. Terwijl Amazon klanten een goede winkelervaring biedt door het brede aanbod van het MKB, biedt het bedrijf MKB’s de mogelijkheid om miljoenen klanten in Europa te bereiken binnen een vertrouwde marktplaats.

Met de lancering van de speciale winkel voor het Nederlandse MKB op Amazon.nl worden zo’n 125 Nederlandse ondernemers in de spotlight gezet, gezamelijk bieden zij een selectie aan van ruim 65.000 producten. Een deel van de producten wordt ook in Nederland geproduceerd. Op dit moment biedt de winkel producten in vijf categorieën, Home & Keuken, Elektronica & Gadgets, Speelgoed & Games, Gezondheid & Beauty, en Mode & Sieraden met merken zoals Boska, MojoGear, en Vonroc. Ook vertellen tien Nederlandse verkooppartners hun persoonlijke ondernemersverhalen; Dopper, Sorara, Izy Bottles, Oh My Pebbles, Wegter - Table & Kitchen, Carboncarperfume, The Society Shop, Poufs & Pillows, ComfyCentre, en Innr Lighting.

Prime Day
Dit jaar zal voor het eerst een selectie van Nederlandse MKB's deelnemen aan het jaarlijkse dealsevent Prime Day, dat dit jaar op 12 en 13 juli wordt gehouden. Prime Day is een feest vol nieuwe en unieke voordelen, aanbiedingen en ervaringen, exclusief voor Prime-leden. Meer informatie op www.amazon.nl/primeday.