RSS

Amazon Prime Video lanceert de Nederlandse comedyserie TRECX, van de co-maker van Jiskefet 

Amazon Prime Video lanceert de Nederlandse comedyserie TRECX, van de co-maker van Jiskefet 

TRECX is een nieuwe, moderne, satirische comedy sketch-serie die begin 2021 exclusief wordt gelanceerd in Nederland op Prime Video. Met in de hoofdrol één van de co-makers van Jiskefet, Michiel Romeyn, geregisseerd en geproduceerd door Gouden Kalf winnaar Max Porcelijn en hoofdrollen voor Jim Deddes, Arjan Ederveen, Olivia Lonsdale, Herman Koch en vele anderen. TRECX voegt zich bij een enorme selectie films en series, waaronder een best of- selectie van de klassieke comedy serie Jiskefet, die momenteel beschikbaar is op Prime Video in Nederland, zonder extra kosten bij een Prime lidmaatschap van €2.99 per maand.

2020-12-09 Nederlandse comedyserie TRECX

09/12/2020 | London

Amazon Prime Video kondigde vandaag de nieuwe Nederlandse comedyserie TRECX aan, die begin 2021 exclusief zonder extra kosten beschikbaar zal zijn voor klanten met een Prime lidmaatschap voor €2.99 per maand. Het zesdelige comedy sketchprogramma markeert de terugkeer van de Nederlandse acteur en komiek Michiel Romeyn (Jiskefet, Love Is All) als hoofdrolspeler en co-maker, na zijn rol in de iconische serie Jiskefet. TRECX wordt geregisseerd door Gouden Kalf-winnaar en scenarist Max Porcelijn (Plan C, The Glorious Works of G.F. Zwaen), die alle afleveringen van deze serie voor zijn rekening neemt. TRECX zal begin volgend jaar exclusief beschikbaar zijn op Prime Video in Nederland, België en Luxemburg.
 
TRECX is een absurdistische satirische comedyserie met een frisse, moderne blik. Het geheel is een mengeling van kleinere groepsscènes en spannende, filmische sketches – soms gebracht als terugkerende miniseries met sitcom-elementen. Met een gerenommeerde cast, waaronder Michiel Romeyn, Jim Deddes, Arjan Ederveen, Olivia Lonsdale, Herman Koch, Bo Maerten, Ruben van der Meer, Yannick Jozefzoon, Anniek Pheifer, Peter van de Witte, Hannah van Lunteren, Huub Smit, René van ‘t Hof, Valentijn Benard, Ria Valk, Gillis Biesheuvel, Glenn Durfort, Chiron Holwijn, Dim Balsem, René Groothof, Wendell Jaspers, Ton Kas, Nadja Hüpscher, Sigrid ten Napel en Sanne Samina Hanssen.
 
“TRECX is een wonderlijke comedyserie tussen nu voor nu en vroeger, kortom iets wat voor ons blijft.” aldus Michiel Romeyn. “Mede dankzij het vertrouwen en de creatieve vrijbrief van Amazon Prime Video hebben we alsnog een meesterlijke serie kunnen maken dit jaar, het was een feest om te mogen werken met de vele talenten en de geweldige crew.”
 
“Het is geweldig dat we Nederlandse klanten van Prime Video zo’n gloednieuwe en exclusieve Nederlandse comedyserie als TRECX kunnen aanbieden, bovenop onze enorme selectie populaire films en televisieshows, die zonder extra kosten beschikbaar zijn bij een Prime lidmaatschap voor slechts €2.99 per maand,” aldus Chris Bird, Head of Content Europe, Amazon Prime Video. “Wij blijven waarde toevoegen aan het Prime lidmaatschap van onze Nederlandse Amazon Prime leden en brengen onze klanten nieuwe Nederlandse titels, prijswinnende Amazon Original series en exclusieve televisieseries en de nieuwste film releases, allemaal beschikbaar op Prime Video.” 
 
TRECX is geproduceerd door het Nederlandse productiehuis NewBe in samenwerking met Michiel Romeyn, een van de co-makers van Jiskefet. De serie zal begin 2021 exclusief beschikbaar zijn op Prime Video in Nederland, België en Luxemburg.
 
TRECX is de nieuwste titel binnen Prime Video’s enorme aanbod aan populaire films en televisieshows die beschikbaar zijn in Nederland, waaronder bij fans geliefde Amazon Original televisieseries, zoals The Grand Tour, The Boys en Borat Subsequent Moviefilm, de nieuwste filmreleases zoals Greenland, Nederlandse titels waaronder Jiskefet en Bon Bini Holland 2, klassieke TV box sets zoals The Office en The Big Bang Theory en populaire film franchises zoals Harry Potter en The Dark Knight.Beschikbaar als stream of download en overal en altijd te bekijken met de Prime Video app op televisie, mobiele apparaten, game consoles of online, zonder extra kosten voor klanten met een Prime lidmaatschap. TRECX wordt gelanceerd nadat Amazon in Nederland een nieuwe shopervaring lanceerde op Amazon.nl en een Prime plan voor slechts €2.99 per maand.