Persberichten

De Amazon Original Series Good Omens 2 begint met productie in Schotland

De Amazon Original Series Good Omens 2 begint met productie in Schotland

David Tennant en Michael Sheen zullen worden bijgestaan door veel van de belangrijkste castleden uit seizoen één

2021-11-03 Good Omens

03/11/2021 | London

De productie van het tweede seizoen van de Amazon Original serie Good Omens is begonnen in Schotland, met in de hoofdrollen de bekroonde acteurs Michael Sheen en David Tennant, die terugkeren in de hoofdrollen van de engel Aziraphale en de demon Crowley. Sheen en Tennant worden ondersteund door een groot deel van de cast uit het eerste seizoen, die terugkeren voor seizoen twee. Sommigen spelen hun rol opnieuw, anderen spelen een nieuw personage. Good Omens wordt wereldwijd exclusief gestreamd op Prime Video; een premièredatum zal op een later tijdstip worden aangekondigd.

Oorspronkelijk gebaseerd op de internationale bestseller van Terry Pratchett en Neil Gaiman, zal het nieuwe seizoen verhaallijnen verkennen die verder gaan dan het originele materiaal om de griezelige vriendschap te belichten tussen Aziraphale, een pietluttige engel en handelaar in zeldzame boeken, en de demon Crowley. Aziraphale en Crowley gaan weer rustig tussen de stervelingen leven in het Londense Soho wanneer een onverwachte boodschapper een verrassend mysterie opwerpt.

De terugkerende cast, sommige met nieuwe rollen voor seizoen twee zijn:

· Paul Adeyefa (Bancroft, Ransom)
· Michael McKean (This Is Spinal Tap, Better Call Saul)
· Gloria Obianyo (Dune, High Life)
· Miranda Richardson (Stronger, Rams)
· Maggie Service (Quiz, Red Dwarf XI)
· Reece Shearsmith (Inside No. 9, The League of Gentlemen)
· Nina Sosanya (Red Joan, Killing Eve, Last Tango in Halifax, Screw)

De specifieke karakters die elke acteur speelt zullen op een later tijdstip worden onthuld.

Schrijver en co-showrunner Neil Gaiman: "Ik ben zo blij om terug te zijn in de straten van Soho, en elke dag te kijken naar de acteerprestaties van Michael Sheen en David Tennant. Ik mis de genialiteit van Terry Pratchett, maar het voelt alsof we nog steeds allemaal in zijn hoofd rondlopen. Het was een waar genoegen om samen met John Finnemore te schrijven aan het verhaal van dit seizoen, en om samen te werken met regisseur en mijn co-showrunner Douglas Mackinnon. We doen het samen met onze geweldige crew, die teruggekeerd zijn voor dit seizoen. In dit seizoen beleven we nieuwe avonturen met oude vrienden, lossen we enkele uiterst mysterieuze mysteries op, en ontmoeten we geheel nieuwe mensen (levend, dood en anderszins), engelen en demonen. We hadden in het eerste seizoen het geluk dat er zoveel geweldige acteurs meededen, dus ik vond het leuk om mensen weer uit te nodigen voor seizoen 2. Sommigen in de rollen die ze oorspronkelijk speelden, sommigen in nieuwe rollen die speciaal voor hen geschreven werden."

Co-showrunner en regisseur Douglas Mackinnon zei: "Een gezelschap van spelers herenigen voor dit tweede seizoen van Good Omens is als een familie weer bij elkaar brengen, dit keer in Schotland. Niet alleen de cast, maar ook veel van onze Good Omens seizoen één crew zijn weer bij elkaar gekomen. Ons team wordt verrijkt met nieuw talent aan beide kanten van de camera, dus ik ben enthousiast om aan het roer te staan voor nog eens zes afleveringen van wat hopelijk hemels vermaak wordt."

Neil Gaiman blijft uitvoerend producent en zal co-showrunnen samen met uitvoerend producent Douglas Mackinnon, die ook zal terugkeren om te regisseren. Rob Wilkins van Narrativia, die de nalatenschap van Terry Pratchett vertegenwoordigt, John Finnemore, en BBC Studios Productions' Head of Comedy Josh Cole zullen ook uitvoerend produceren, waarbij Finnemore als co-writer zal fungeren naast Gaiman. Good Omens is gebaseerd op de geliefde en internationaal best verkochte roman van Terry Pratchett (Hogfather) en Gaiman. Het nieuwe seizoen wordt geproduceerd door Amazon Studios, BBC Studios Productions, The Blank Corporation, en Narrativia.