Persberichten

Amazon Prime Video lanceert eerste Nederlandse film De Oost in Nederland op 13 mei

Amazon Prime Video lanceert eerste Nederlandse film De Oost in Nederland op 13 mei

De Oost, een langverwachte Nederlandse film gebaseerd op de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog, lanceert op 13 mei exclusief op de streamingdienst Prime Video, met een Nederlandse bioscooprelease op dezelfde dag, in afwachting van de heropening van de theaters. Geregisseerd door Jim Taihuttu (Wolf, Rabat), met in de hoofdrollen Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Wolf, Aladdin) en 'Shooting Star' Martijn Lakemeier (Oorlogswinter, Hollands Hoop). De Oost voegt zich bij een enorme selectie van films en tv-programma's, waaronder Amazon Originals The Grand Tour, The Marvelous Mrs. Maisel, Borat Subsequent Moviefilm, Coming 2 America en de aankomende release van Tom Clancy's Without Remorse, beschikbaar op Prime Video in Nederland, zonder extra kosten bij een €2,99-per-maand Prime-lidmaatschap.

24/03/2021 | London

Amazon Prime Video heeft vandaag de release aangekondigd van de langverwachte Nederlandse film De Oost, die op Donderdag 13 mei gelanceerd wordt op de streamingdienst Prime Video. De film is beschikbaar voor Prime-leden in Nederland zonder extra kosten voor hun lidmaatschap, met een Nederlandse bioscooprelease op dezelfde datum in geselecteerde theaters. De Oost, geregisseerd door Jim Taihuttu (Wolf, Rabat) en in de hoofdrollen Gouden Kalf-winnaars Marwan Kenzari (Wolf, Aladdin) en 'Shooting Star' Martijn Lakemeier (Oorlogswinter, Hollands Hoop), gaat over een onverteld verhaal uit de Nederlandse geschiedenis: de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog.

Indonesië, 1946. Johan (Martijn Lakemeier) is een jonge Nederlandse soldaat die samen met ruim honderdduizend anderen wordt uitgezonden om orde op zaken te stellen in Nederlands-Indië tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Gaandeweg raakt Johan in de ban van de charismatische legerkapitein Westerling, bijgenaamd De Turk (Marwan Kenzari). Wanneer de oorlog escaleert en De Turk het verzet van de bevolking steeds genadelozer neerslaat, wordt de lijn tussen goed en kwaad voor Johan steeds vager.

Jim Taihuttu, regisseur van De Oost: "Tijdens mijn onderzoek naar de geschiedenis van mijn voorouders van de Molukse eilanden, stuitte ik op een hele oorlog waar ik op school nooit iets over had gehoord en waar in Nederland ook geen films over bestonden. Naarmate ik er meer over begon te lezen en meer ooggetuigen sprak, werd de wens om als filmmaker iets met dit onderwerp te doen steeds sterker. Dit resulteerde in het verhaal van De Oost.

Ik ben blij dat Amazon Prime Video niet alleen heeft geholpen om De Oost te voltooien, maar ook heeft geholpen door een bijdrage te leveren in deze onzekere tijden voor de bioscopen. Ik kijk erg uit naar de ontwikkelingen van de combinatie van auteursfilms en streamingdiensten in de komende jaren."

"We zijn blij dat we deze langverwachte Nederlandse film, De Oost, naar Prime Video-klanten in Nederland kunnen brengen. Deze belangrijke en onderscheidende titel wordt toegevoegd aan onze selectie van populaire films en tv-programma's die beschikbaar zijn op de dienst, allemaal inbegrepen bij een Prime-lidmaatschap," aldus Chris Bird, Head of Content Europe, Amazon Prime Video. "We zijn er op gericht waarde toe te voegen aan het Prime-lidmaatschap voor klanten in Nederland, door nieuwe Nederlandse titels, evenals bekroonde Amazon Original en exclusieve tv-series, en de nieuwste film releases, allemaal beschikbaar te maken op Prime Video."

De film is geproduceerd door New Amsterdam Film Company, in coproductie met Wrong Men, Salto Films en NTR, tot stand gekomen in het kader van TELESCOOP, met steun van Nederlands FilmFonds, Nederlandse Film Production Incentive, CoBo Fonds, NPO, Ministerie van OCW, Wallimage, Taxshelter van de Federale Overheid België, BNP Paribas Fortis Film Finance, EAST West Foundation, Provincie Limburg, Creative Europe Media Program, Abraham Tuschinski Fonds, Kaninga Pictures, Ideosource Entertainment en Base Entertainment. De film zal in Nederland exclusief beschikbaar zijn op Prime Video, met een Nederlandse bioscooprelease op dezelfde dag, beheerd door Benelux-distributeur The Searchers, in afwachting van de heropening van de theaters.

De Oost wordt toegevoegd aan Prime Video's selectie van populaire films en tv-programma's die in Nederland beschikbaar zijn, waaronder fan-favoriete Amazon Original tv-series en films, zoals The Grand Tour, The Boys en Borat Subsequent Moviefilm, de nieuwste film releases zoals Greenland, Palm Springs, Rocketman, en 1917, en Nederlandse titels, waaronder TRECX en Nick & Simon in LA. Beschikbaar om te streamen of te downloaden en altijd en overal te bekijken met de Prime Video-app op tv's, mobiele apparaten, spelconsoles of online, zonder extra kosten voor een Prime-lidmaatschap van €2,99 per maand.

Over Amazon Prime Video – Nederland

Prime Video is een premium abonnement streaming service die Prime leden een vaste collectie biedt van tv-series en films - alles wat je graag wilt zien eenvoudig op één plek te vinden, zonder extra kosten voor het Prime lidmaatschap.

  • Inbegrepen bij Prime: Duizenden populaire films en tv-series, waaronder de beroemde Amazon Originals zoals Golden Globe Award winnaar Borat Subsequent Moviefilm, Coming 2 America, The Boys, The Grand Tour, Tom Clancy's Jack Ryan, Star Trek: Picard, de met de Emmy award bekroonde The Marvelous Mrs. Maisel en Fleabag. De nieuwste films in Nederland zoals Greenland, Hustlers, 21 Bridges, My Spy, en Fast & Furious: Hobbs & Shaw, iconische lokale titels als Jiskefet, TRECX en Soof. Dit alles is te zien op Prime Video, dat nu wereldwijd in 240 landen en gebieden beschikbaar is.
  • Bekijk meer met Prime Video Channels: Prime leden kunnen on-demand of live streaming kanalen toevoegen, waaronder Film1, Starzplay, hayu, Noggin by Nick Jr., MGM en meer – zonder extra apps te downloaden en geen lange termijncontracten. Betaal alleen voor datgene wat je wilt, en annuleer wanneer je maar wilt.
  • Huren of kopen: Geniet van de nieuwe releases van films die je kunt huren of kopen in de Prime Video Store.
  • Direct toegang: Kijk waar en wanneer je maar wilt met de Prime Video app op tv's, mobiele apparaten, Fire TV Stick, spelcomputers, compatibele KPN set top boxen, of online via primevideo.com.
  • Verbeterde beleving: De content is compatibel met High Dynamic Range (HDR), voor de beste kijkervaring. Neem een kijkje achter de schermen bij favoriete films en tv-programma’s met de exclusieve X-Ray-toegang, dit is mogelijk gemaakt door IMDb. Je kunt de content offline bekijken door het te downloaden via je mobiel en tablet.
  • Gepersonaliseerd: Prime leden kunnen de interface gebruiken in hun eigen taal en populaire tv-series en films met Nederlandse ondertiteling bekijken.

 

Elke Dag Beter met Prime

Prime is ontwikkeld om het leven elke dag leuker te maken. Wereldwijd genieten meer dan 150 miljoen betalende leden van de voordelen van Prime, inclusief de beste winkel- en entertainmentervaring. Prime leden in Nederland kunnen genieten van ongelimiteerde toegang tot award-winnende films en tv-series met Prime Video op Prime Video.com; gratis games en in-game-content met Prime Gaming, en nog veel meer. De basis van Prime is ongelimiteerde snelle, gratis verzending. Amazon Prime lidmaatschap is beschikbaar voor €2,99 per maand en klanten kunnen zich inschrijven voor een 30-dagen gratis proefperiode via www.amazon.nl/prime.

 

Over Amazon

Amazon laat zich leiden door vier principes: klantgerichtheid in plaats van concurrentiegerichtheid, passie voor innovatie, streven naar ‘operational excellence’ en langetermijndenken. Een aantal producten en diensten waarin Amazon heeft gepionierd: klantenreviews, 1-Click-bestellingen, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire tablets, Fire TV, Amazon Echo en Alexa. Ga voor meer informatie naar https://www.aboutamazon.eu/ en volg @AmazonNews.