Persberichten

Het succes en de veerkracht van het midden- en kleinbedrijf

Het succes en de veerkracht van het midden- en kleinbedrijf

2021 MKB Impactrapport Nederland - Amazon werkt binnen Europa samen met meer dan 900.000 onafhankelijke partners, waaronder verkooppartners, ontwikkelaars, content creators, auteurs en bezorgers. Iedere ondernemer met een goed idee kan supersnel beginnen met verkoop via Amazon, omdat we vanaf dag 1 een compleet pakket bieden waarmee je online een bedrijf kan starten. Op dit moment werken we met duizenden Nederlandse verkooppartners, waarvan de meeste behoren tot het midden- en kleinbedrijf,

05/07/2021

Het midden- en kleinbedrijf (MKB) is goed voor meer dan 50% van de verkopen in onze online winkels. Wij innoveren continu zodat zij hun bedrijf kunnen laten groeien, omdat ons succes afhangt van hun succes. In 2020 hebben we in Europa zo’n 2.8 miljard euro besteed aan logistiek, tools, diensten, programma’s, trainingen en aan ons eigen team om te zorgen dat het MKB succes boekt op Amazon. Bovendien hebben we ruim 250 nieuwe tools en diensten geleverd waarmee het MKB nieuwe producten kan lanceren, activiteiten kan uitbreiden in Nederland, Europa en wereldwijd, bedrijfsresultaten kan analyseren en verbeteren én het intellectueel eigendom kan beschermen. Terwijl wij onze klanten een fantastische shopervaring kunnen geven door het ruime aanbod en de lage prijzen van het MKB bieden wij deze bedrijven op onze beurt toegang tot ruim 300 miljoen klanten wereldwijd binnen een vertrouwde marktplaats.

Amazon heeft een duurzame relatie met het MKB en beschouwt het ondersteunen van deze ondernemers als fundamenteel onderdeel van ons werk. Dit Impactrapport voor het MKB in 2021 bewijst het succes, de veerkracht en de ondernemersgeest van alle bedrijven die samenwerken met Amazon. Bovendien onderstreept dit rapport onze dagelijkse betrokkenheid bij de ruim 3.300 kleine en middelgrote Nederlandse bedrijven die verkopen via Amazon. In 2020 verkochten zij meer dan 20 miljoen producten op onze marktplaatsen en tot nu toe creëerden ze meer dan 7.500 banen om hun online bedrijf op Amazon te runnen.