Persberichten

Amazon introduceert Amazon Launchpad op Amazon.nl

Amazon introduceert Amazon Launchpad op Amazon.nl

Vanaf vandaag kunnen klanten op Amazon.nl de meest innovatieve producten ontdekken, bedacht en ontwikkeld door de slimste koppen in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Met Launchpad kunnen start-ups hun geweldige ideeën eenvoudig lanceren en kunnen zij hun producten aan miljoenen Amazon-klanten wereldwijd verkopen en distribueren. Voordelen zijn gestroomlijnde on-boarding, productpagina’s op maat, een uitgebreid marketingpakket en toegang tot het wereldwijde fulfillment-netwerk van Amazon.

2020-01-01 Launchpad introduction

01/10/2020 | Luxemburg

Amazon.nl start vandaag met Amazon Launchpad: een programma dat het voor Nederlandse start-ups makkelijk maakt om hun producten te lanceren, te verkopen en te distribueren aan miljoenen klanten op amazon.nl en Amazon-winkels over de hele wereld. Klanten van Amazon profiteren van een uniek en innovatief productaanbod: Launchpad van amazon.nl bevat duizenden artikelen in vijf categorieën variërend van gezondheid en beauty, elektronica, wonen, baby en speelgoed tot en met eten en drinken.

Nederlandse start-ups krijgen uitgebreide ondersteuning tijdens het onboarden met productpagina’s op maat en specifieke marketingtools, en ze kunnen gebruikmaken van Amazon’s wereldwijde fulfillment-netwerk en klantenservice. Producten komen ook voor Amazon Prime in aanmerking en zijn beschikbaar voor meer dan 150 miljoen Prime-leden over de hele wereld. Met Amazon Launchpad kunnen start-ups veel uitdagingen, die zich bij het lanceren van een nieuw product kunnen voordoen, overwinnen door gebruik te maken van de retailexpertise en infrastructuur van Amazon. Op die manier kunnen ze bekendheid creëren en de verkoop stimuleren.

François Saugier, vicepresident van EU Seller Services bij Amazon: “Nieuwe producten succesvol in de markt zetten, kan net zo lastig zijn als het bedenken en produceren ervan. Amazon Launchpad is er voor de bedenkers. Wij ondersteunen hen onder meer met fulfillment-oplossingen, klantenservice en dedicated merchandise. Zo kunnen zij zich concentreren op wat zij het beste doen: gave producten ontwikkelen die het leven van klanten verbeteren. Klanten hebben ook toegang tot een speciaal storefront met baanbrekende producten van aanstormend Nederlands talent.”

Roeland Donker, country manager Benelux: “Bij Amazon is innovatie onderdeel van onze cultuur. En net zoals wij energie krijgen van het bedenken van nieuwe dingen voor onze klanten, laten wij ons graag inspireren door kleine bedrijven en ondernemers die hetzelfde doen. Doordat innovaties binnen de start-upcommunity elkaar razendsnel opvolgen, helpt Amazon Launchpad Nederlandse start-ups zo snel mogelijk naam te maken binnen Nederland en hun unieke producten door miljoenen Amazon-klanten wereldwijd te laten ontdekken.”

Nauw samenwerken met de Nederlandse start-up-scene

Voor de lancering op amazon.nl werkt Amazon Launchpad samen met toonaangevende crowdfundingsites, incubators, accelerators en durfkapitalisten om fantastische producten van start-ups bij lokale klanten te krijgen. Amazon Launchpad biedt start-ups een scala van diensten om een vliegende start te maken.

  • Branding: Door productpagina’s op maat komen de producten door middel van foto’s en video’s tot leven. Oprichters vertellen er hun verhaal en kunnen een persoonlijke connectie met klanten maken, bijvoorbeeld met een Q&A over de start-up.
  • Klantbereik: De krachtigste marketingtools van Amazon, zoals merchandised placements en gepersonaliseerde aanbevelingen, geven producten van start-ups extra zichtbaarheid.
  • De beste fulfillment en klantenservice: Start-ups hebben toegang tot Amazon’s wereldwijde fulfillment-netwerk, snelle en gratis verzending met Amazon Prime en Amazon’s klantenservice.
  • Wereldwijde uitbreiding: Amazon Launchpad kan start-ups helpen om wereldwijd uit te breiden door middel van kosteneffectieve supply chain-oplossingen en marketingprogramma’s in Amazon-winkels over de hele wereld.

Een paar Nederlandse start-ups die meedoen aan Amazon Launchpad:

  • Knops – oorbescherming die verschillende soorten geluid filtert en geschikt is voor op het werk, maar ook tijdens muziekconcerten en reizen;
  • Propeaq – actieve blauwlichtbrillen die wereldreizigers en nachtarbeiders helpen zich aan te passen aan een nieuw slaapritme, en die topsporters nieuwe energie geven;
  • LoafNest – voor het bakken van smakelijk, ambachtelijk brood; geen kneedwerk, geen opruimwerk en geen knoeiboel.

Ontdek de Amazon Launchpad-deals tijdens de komende Prime Day

Tijdens de eerste Amazon Prime Day voor Nederlandse klanten op Amazon.nl op 13 en 14 oktober 2020 komen Nederlandse start-ups van Amazon Launchpad met veel spannende deals. Start-ups geven kortingen tot wel dertig procent – een geweldige kans om eens een paar nieuwe productinnovaties te testen. Klanten kunnen rekenen op kortingen van de best verkopende Europese start-ups van Amazon Launchpad, waaronder 1001 Remedies (een duurzaam en luxueus schoonheidsmerk), Soundboks (de luidste draagbare luidspreker ter wereld) en Larq (een zelfreinigende waterfles).

De Nederlandse verkooppartners van Amazon doen het goed in de EU

Amazon heeft het afgelopen jaar meer dan 18 miljard euro geïnvesteerd in tools, services en infrastructuur om de verkooppartners te helpen slagen. Duizenden in Nederland gevestigde bedrijven verkopen via het pan-Europese Fulfillment by Amazon-programma aan Amazon-winkels in de hele EU, en veel van die bedrijven doen het goed: meer dan 500 kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die hun producten in Amazon-winkels verkopen, hebben in 2019 voor meer dan 100.000 euro verkocht, en bijna 200 voor meer dan 500.000 euro. Fulfillment by Amazon (FBA) beperkt zich niet tot het land van herkomst van de ondernemer, maar helpt bedrijven ook bij de stap naar het buitenland.

Over Amazon Launchpad

Amazon Launchpad begon in 2015 en is beschikbaar in de Verenigde Staten, India, Australië, en binnen Europa in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Amazon Launchpad heeft meer dan 6.000 start-ups wereldwijd geholpen met hun lancering (waarvan meer dan 1.300 in Europa). In 2019 behaalden ruim 250 start-ups een jaaromzet van meer dan één miljoen dollar. Amazon Launchpad heeft met meer dan 200 toonaangevende durfkapitalisten, start-up-accelerators en crowdfundingplatforms samengewerkt om start-ups te helpen bij het lanceren van hun producten.

Ga voor amazon.nl naar www.amazon.nl/launchpad.

Ga voor meer informatie over het Amazon Launchpad-programma naar www.amazon.nl/launchpad/signup.

Over Amazon

Amazon laat zich leiden door vier principes: klantgerichtheid, passie voor innovatie, streven naar ‘operational excellence’ en langetermijndenken. Een aantal producten en diensten waarin Amazon heeft gepionierd: klantrecensies, 1-Click-bestellingen, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime, Fulfillment by Amazon, Amazon Web Services, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire Tablet, Fire TV, Amazon Echo en Alexa. Ga voor meer informatie naar https://www.aboutamazon.eu/ en volg twitter.com/amazonnewseu.