On Night in Miami te zien op Prime Video

On Night in Miami te zien op Prime Video

Op een prachtige avond in 1964, kwamen vier iconen uit de sport, muziek en activisme bij elkaar om één van de grootste veranderingen in de boksgeschiedenis te vieren.

2021-01-14 One Night in Miami

14/01/2021 | London

Toen underdog Cassius Clay, later Muhammad Ali genoemd, (Eli Goree), zwaargewicht kampioen Sonny Liston versloeg in de Miami Convention Hall, herdacht Clay het evenement met drie van zijn vrienden: Malcolm X (Kingsley Ben-Adir), Sam Cooke (Leslie Odom Jr.) en Jim Brown (Aldis Hodge). Gebaseerd op het bekroonde toneelstuk met dezelfde naam, en geregisseerd door Regina King, is One Night In Miami een fictief verhaal geïnspireerd op de historische nacht die deze vier indrukwekkende figuren samen doorbrachten. Hierin wordt ingegaan op de strijd die deze mannen hebben gevoerd en op de vitale rol die zij elk hebben gespeeld in de burgerrechtenbeweging en de culturele omwenteling van de jaren zestig. Hun gesprekken over rassenonrechtvaardigheid, religie en persoonlijke verantwoordelijkheid klinken na 40 jaar nog steeds door.

Cast: Kingsley Ben-Adir, Eli Goree, Aldis Hodge, Leslie Odom Jr., Joaquina Kalukango, Nicolette Robinson with Beau Bridges & Lance Reddick