Amazon lanceert hub voor humanitaire hulp in Slowakije

Amazon lanceert hub voor humanitaire hulp in Slowakije

De nieuwe humanitaire hub van Amazon, gebouwd in slechts 10 dagen, ondersteunt hulporganisaties om Oekraïense vluchtelingen sneller te helpen.

23-03.2022 Amazon lanceert hub Slowakije

23/03/2022 | Aboutamazon.com

Amazon teams van over de hele wereld hebben in slechts 10 dagen tijd een magazijn van 5000 m² in Oost-Europa, dat eerder werd gebruikt voor customer fulfillment, omgebouwd tot een nieuw humanitair hulpcentrum dat helpt om broodnodige goederen naar Oekraïense vluchtelingen te krijgen. Dit is de grootste logistieke hub die Amazon ooit heeft opgezet. Door gebruik te maken van de bredere infrastructuur, innovatieve technologieën en het wereldwijde logistieke netwerk van ons bedrijf brengt het snel en efficiënt essentiële goederen bij organisaties in de frontlinie.

Nu het hulpcentrum operationeel is, bezorgt een Europees netwerk van Amazon fulfilment centra meer dan 4 miljoen essentiële hulpgoederen die zijn gedoneerd door zowel Amazon en zijn klanten - waaronder materiaal voor onderdak, hygiëneproducten, dekens en kleding. Uitgaand van de behoefte van vluchtelingen inventariseren de teams van Amazon welke hulpmiddelen we direct kunnen doneren, schaffen we eventueel ontbrekende artikelen aan en verzamelen, verpakken en verzenden alle artikelen die hulporganisaties nodig hebben om hun levensreddende werk te doen. Klanten binnen Europa kunnen een donatie doen om deze actie te ondersteunen via speciale wensenlijsten in onze Europese online winkels.

Zodra deze essentiële goederen aankomen binnen Amazon’s Europese netwerk, verzendt het Amazon Transportation Service-team alles naar het nieuwe hulpcentrum in Slowakije dat volledig is ingericht voor noodhulp. Vervolgens worden alle gedoneerde hulpmiddelen uitgedeeld aan ontheemde vluchtelingen in samenwerking met hulporganisaties zoals Save The Children, het Internationale Comité van het Rode Kruis en Red Crescent Societies. De strategische locatie van het hulpcentrum in Slowakije zorgt voor een flink versnelde doorvoer van hulpmiddelen door Polen, Hongarije, Slowakije, Roemenië, Moldavië en Tsjechië, zodat Oekraïnse kinderen en gezinnen in nood direct kunnen worden geholpen.

De lancering van dit hulpcentrum in minder dan 10 dagen was een enorme teamprestatie, en het is geweldig om te zien dat belangrijke hulpmiddelen de mensen die het nodig hebben snel bereiken. We zijn onze klanten dankbaar voor hun vrijgevigheid en onze teams en onze partners dat ze zo snel en toegewijd aan de slag zijn gegaan om vluchtelingen op dit cruciale moment te helpen. We weten dat deze hulp een langetermijn inspanning zal zijn. Als je meer wilt weten of ondersteuning wilt bieden, kun je dat doen door de ‘Wish Lists’ van Amazon Duitsland, Italië, Spanje of het Verenigd Koninkrijk te bezoeken. In Nederland vragen we klanten vrijblijvend een donatie te doen aan de samenwerkende hulporganisaties via de website van Giro555, waarnaar we via een speciale pagina op amazon.nl doorverwijzen. Ga voor meer informatie naar www.aboutamazon.com.